top of page
Poza scriitoruluiConstantin Țîbîrnă

Vitamina din alimente - nutrientul „pe cale de dispariție”

Actualizată în: acum 4 zile

VITAMINA - substanța DIN HRANĂ prezentă în cantități foarte mici fiind vitală pentru susținerea vieții.

Aceasta este definiția adoptată de către oamenii de știință din primii 50 de ani ai secolului XX. În acea perioadă, cercetătorii în nutriție erau în fruntea luptei pentru îmbunătățirea sănătății.

Descoperirile din această perioadă impresionantă au pus bazele înțelegerii funcționării corpului uman și în esență a celulelor care îl alcătuiesc.


Se pare că orice pas în necunoscut are atât părți bune cât și părț rele. Da, am făcut pași importanți în cunoaștere. Însă, practic, abordând unidirecțional, adică, catalogând anumiți nutrienți ca fiind literalmente fundamentali și condamnând la uitare pe alții nu am făcut decât să ajungem într-o fundătură.


Societatea, a crezut că poate să înlocuiască alimentele naturale cu pilule și alimente „îmbogățite” după cum au vrut „mușchii săi”. Din păcate, timpul a demonstrat că direcția este greșită.

De obicei, e greu să dai înapoi (să recunoști că ai greșit) și astfel cauți soluții complementare, dar pe același fundament greșit!


Totuși, în ultimii 20 de ani, știința nutriției pune accent din ce în ce mai „apăsat” pe alimentația naturală integrală. Rezultatele pozitive ale adepților unei astfel de alimentații au confirmat justețea alegerii.


În următorul articol voi prezenta foarte pe scurt câteva elemente cheie ale fiecărei vitamine în parte. Vei fi uimit de câte roluri fundamentale desfășoară aceste vitamine în corpul tău, așa minuscule cum sunt ele.


În plus, te invit să fii parte activă a grupurilor ce îmbrățișează alimentația pe bază de plante integrale. Membrii deja prezenți în aceste grupuri expun din experiența personală. Ei sunt surse de inspirație pentru noi toți. Te invit alături de noi https://www.facebook.com/groups/alimentatia.pe.baza.de.plante/

7 afișări0 comentarii

Postări recente

Afișează-le pe toate

Comments

Couldn’t Load Comments
It looks like there was a technical problem. Try reconnecting or refreshing the page.
bottom of page