top of page
Poza scriitoruluiMihaela Țîbîrnă

Ulei esențial Piper negru - acceptă cu onestitate

Uleiul esențial de piper negru este un condiment picant, intens, fructat și condimentat binecunoscut pentru numeroasele sale utilizări în bucătărie. Extras din boabele de piper negru de prveniență tropicală, uleiul esențial de piper negru aduce cu el căldura intensă și proprietăți considerabile.


Uleiul esențial de piper negru este cunoscut și pentru beneficiile semnificative obținute prin aplicare locală și administrare internă, ameliorarea durerilor cauzate de disfuncțiile osteo-articulare și respectiv un excelent susținător al unei bune digestii dar și al sistemului imunitar, fiind de nelipsit în gripă și răceală.

În plus, pe plan psiho-emoțional ajută la deblocarea energiilor reprimate pentru a le accepta cu onestitate și, totodată, reduce oboseala, surmenajul și depresia.

Descriere aromatică : cald, picant, iute, condimentat, fructat Metoda de colectare : distilare cu abur Partea plantei : fruct Constituienți principali : B-caryophyllene, d-Limonene, Sabinene, b-Pinene, a-Pinene


Descoperă beneficiile incredibile ale uleiului esential de piper negru și de ce să-i faci loc în rutina ta zilnică


Uleiul esențial de piper negru derivat din boabele de piper ale plantei Piper nigrum nu este orice condiment; extracția sa prin distilare cu aburi păstrează compușii care oferă beneficii semnificative pentru sănătate. Este abundent în piperina, un compus celebrat pentru capacitatea sa de a îmbunătăți absorbția nutrienților cu până la 30%. În plus, piperina oferă un puternic suport antioxidant, important pentru combaterea stresului oxidativ din organism.


Mirosul pământesc și picant al uleiului esențial de piper negru nu numai că revigorează simțurile, ci îl face și perfect pentru utilizarea în amestecuri de difuzoare și produse de îngrijire personală.


Beneficii primare Ulei Esențial Piper negru :

  1. Managementul durerii și ameliorarea inflamației


Confruntarea cu durerea este o problemă comună pentru mulți oameni. Dacă preferi soluțiile naturale, vei fi bucuros să afli că uleiul esențial de piper negru are proprietăți antiinflamatorii puternice care pot ajuta la reducerea disconfortului. Studiile au arătat că aplicarea topică a piperinei poate reduce inflamația cu până la 41%.


Poți dilua câteva picături de ulei esențial de piper negru cu un ulei purtător precum uleiul de cocos sau de jojoba și să masezi cu acest amestec, ușor, zona dureroasă. Vei remarca efectele sale liniștitoare și te vei bucura totodată de parfumul său încântător.


  1. Ajutor digestiv


Te lupți cu probleme digestive? Nu eşti singur. Studiile indică faptul că aproximativ 20% din populație este afectată de boli digestive. Uleiul esențial de piper negru poate ajuta la atenuarea problemelor precum gazele și balonarea. Proprietățile sale carminative vă pot calma tractul digestiv și pot reduce disconfortul în mod eficient.


Pentru sprijin digestiv, poți adăuga câteva picături de ulei esențial de piper negru în apă caldă sau în ceaiul de plante preferat. Acest lucru nu numai că va spori aroma, dar va sprijini și digestia în mod natural. 3. Suport pentru sistemul imunitar


Având în vedere agresivitatea lumii moderne asupra corpului uman, importanța unui sistem imunitar puternic devine mai evidentă ca niciodată, proprietățile antioxidante ale uleiului esențial de piper negru te pot ajuta să îți protejezi celulele de daunele cauzate de radicalii liberi. Conform Organizației Mondiale a Sănătății ajutorul antioxidanților la întărirea sistemului imunitar este indiscutabil. Încorporând uleiul esențial de piper negru în rutina zilnică, îți vei îmbunătăți fără îndoială capacitatea de apărare a corpului.


Adăugă 1 picătură la smoothie-ul tău zilnic sau la shot-ul de wellness și astfel prin această modalitate simplă vei crește atât valoarea nutritivă a alimentului, cât și vitalitatea generală a organismului tău. 4. Bunăstarea emoțională


Sănătatea ta emoțională este la fel de importantă ca și sănătatea ta fizică. Dacă te simți adesea copleșit sau anxios, uleiul esențial de piper negru poate oferi un sentiment de împământare și stabilitate. Mirosul său bogat și cald are un efect calmant care îți poate ridica starea de spirit.


Adăugă 1-2 picături din uleiu esențial de piper negru în difuzor sau combinați 1-2 picături din acest ulei esențial cu ulei purtător pentru masaj. Folosind uleiul esențial de piper negru prin aceste două modalități, în timpul meditației, îți poți îmbunătăți concentrarea și conexiunea cu momentul prezent.


Importanța calității


Atunci când începi o călătorie, te documentezi, cauți să afli cât mai multe informații despre rută, vreme, climă, riscuri etc. Așadar, când începi călătoria în lumea uleiurilor esențiale ai nevoie de informații și surse de încredere, și printre altele este esențial să acorzi prioritate calității. Mai întâi te orientezi la mărcile cu renume care oferă uleiuri esențiale pure, de calitate terapeutică. Acest lucru poate să confere beneficii mai mari utilizând astfel de uleiuri esențiale.


Apoi, verifici datele publicate de către instituții independente, testele terțe și certificările de calitate. Și nu în ultimul rând citești eticheta produslui și recenziile publicate de consumatori. Fiind atent la toate aceste detalii te va ajuta să alegi ce este mai bun pentru tine și să ai totodată rezultate mai bune când vei utiliza un ulei esențial de piper negru de calitate.



Îmbrățișați beneficiile uleiului esențial de Black Piper


Uleiul esențial de piper negru oferă o multitudine de beneficii atunci când este integrat în rutina zilnică. De la ameliorarea durerii și sprijinul digestiv la bunăstarea emoțională și apărarea imunitară, proprietățile sale unice îl fac un plus valoros pentru arsenalul sănătății fiecărui om.


Într-o lume aglomerată, utilizarea remediilor naturale și îmbrățișarea vindecării holistice este vitală. Încorporând uleiul esențial de piper negru în viața ta de zi cu zi, nu îți hrănești doar sănătatea fizică, ci și bunăstarea emoțională și spirituală.


Deci, de ce mai aștepți? Începe să încorporezi uleiul esențial de piper negru în rutina ta și experimentează-i direct beneficiile transformatoare!


Acum că știi care sunt beneficiile uleiului esențial de piper negru, iată câteva modalități practice pentru a-l integra în viața de zi cu zi:

Indicații de utilizare :

  • Difuzie: Adaugă 1-2 picături într-un difuzor pentru aromaterapie ca să îți îmbunătățești starea de spirit.

  • Inhalare: Pur și simplu inhalează aroma din sticla cu ulei esențial de piper negru și îți vei îmbunătăți rapid buna dispoziție.

  • Utilizare topică: Amestecă 1-2 picături ulei esențial de piper negru amestecat cu un ulei purtător și folosește această loțiune pentru masaj muscular și de calmare.

  • Baie: include 2-3 picături în apa din baie pentru experienta o stare profundă de liniște și calm.

  • Culinar: Adăugă cu moderație la diferite feluri de mâncare pentru o aromă sporită și beneficii pentru sănătate.


Precauții - diluează înainte de utilizare, posibilă sensibilitate cutanată - a nu se lăsa la îndemâna copiilor - solicită sfatul medicului dacă ești gravidă sau sub tratament - se va evita contactul cu ochii, interiorul urechilor și zonele sensibile - se va evita expunerea la soare sau raze ultraviolete timp de 12 ore după aplicarea produsului.


Te poți informa direct de la sursă:

Studii științifice care atestă valoarea terapeutică a uleiului esențial pur Piper negru :

  1. Kapoor IP, Singh B, Singh G, De Heluani CS, De Lampasona MP, Catalan CA. Chemistry and in vitro antioxidant activity of volatile oil and oleoresins of black pepper (Piper nigrum) [PubMed]

  2. Lee K, Lee JH, Kim SI, Cho MH, Lee J. Anti-biofilm, anti-hemolysis, and anti-virulence activities of black pepper, cananga, myrrh oils, and nerolidol against Staphylococcus aureus. Appl Microbiol Biotechnol. 2014 Nov;98(22):9447-57.  [PubMed]

  3. Nikolić M, Stojković D, Glamočlija J, Ćirić A, Marković T, Smiljković M, Soković M. Could essential oils of green and black pepper be used as food preservatives? J Food Sci Technol. 2015 Oct;52(10):6565-73.  [PubMed]

  4. Aleksandra N. Milenković, Jelena S. Stanojević, Dragan Z. Troter, Milica G. Pejčić, Zorica Z. Stojanović-Radić, Dragan J. Cvetković & Ljiljana P. Stanojević. (2023) Chemical composition, antimicrobial and antioxidant activities of essential oils isolated from black (Piper nigrum L.) and cubeb pepper (Piper cubeba L.) fruits from the Serbian market. Journal of Essential Oil Research 35:3, pages 262-273.   [JEOR]

  5. Mehmood MH, Gilani AH. Pharmacological basis for the medicinal use of black pepper and piperine in gastrointestinal disorders. J Med Food. 2010 Oct;13(5):1086-96.  [PubMed]

  6. Taqvi SI, Shah AJ, Gilani AH. Blood pressure lowering and vasomodulator effects of piperine. J Cardiovasc Pharmacol. 2008 Nov;52(5):452-8. [PubMed]

  7. Diwan V, Poudyal H, Brown L. Piperine attenuates cardiovascular, liver and metabolic changes in high carbohydrate, high fat-fed rats. Cell Biochem Biophys. 2013 Nov;67(2):297-304. [PubMed]


 

Cum achiziționezi uleiurile esențiale doTERRA


Ai ajuns pe această pagină, înseamnă că eşti interesat(ă) să cumperi uleiuri esenţiale pure cu grad terapeutic și produse doTERRA (uleiuri esenţiale, blenduri, supliment şi difuzoare). Iată cum poți să intri în posesia lor. Alege cea mai avantajoasă variantă pentru tine.


A, încă ceva, când ai cont doTERRA :

  • cumperi uleiuri esențiale cu 25 % reducere

  • te poți bucura de promoții lunare - cadouri (produsul lunii) și reduceri de preț (BOGO)

  • pentru comenzi lunare, primești puncte de loialitate pentru produse gratuite ( 10-30 %

  • primești uleiuri esențiale de calitate chiar la ușa ta (cu alte cuvinte eviți produsele contrafăcute)​


Crează-ți propriul cont doTERRA

Cumpără direct din magazinul doTERRA

Ai două opțiuni: 1. Achiziţionezi unul dintre pachetele de înscriere (Enrolment Kits) care includ mai multe uleiuri esenţiale, difuzoare şi alte produse de îngrijire.

2. Achiziționezi 1-2 produse doTERRA și plăteşti o taxă de 23.75 Euro pentru crearea contului (primeşti broşura doTERRA cu informaţii despre uleiurile esenţiale şi produsele doTERRA).

Poţi achiziţiona uleiurile esenţiale, blendurile, suplimentele şi difuzoarele doTERRA direct din magazinul online doTERRA. Preţul acestora este cel de RETAIL (de raft). După ce selectezi limba şi ţara de destinaţie (Europe), poţi căuta şi adăuga în coş orice produs doreşti. Plata se face cu cardul. Produsele vor ajunge la tine în 5 zile lucrătoare prin firma de curierat rapid DPD.


Considerăm că cea mai avantajoasă variantă este achiziția unui pachet de înscriere (Enrolment Kits) deoarece prețul produselor este mai mic decât atunci când le cumperi separat și taxa de 23,75 Euro este anulată.



Făcând u-ți cont doTERRA de pe această pagină vei primi sprijinul și îndrumarea mea directă. Abia aștept să te cunosc.

 

Dacă ai nevoie de ajutor pe durata procesului de creare a contului sau de achiziţie a produselor ne poţi contacta prin pagina de contact, la telefon  (+40) 0769-686869 sau pe Facebook si pe e-mail la adresa: mihaela.tib@gmail.com


Vrei să te contactăm pentru a-ți oferi GRATUIT o consultație de sănătate, nutriție sănătoasă, să afli care sunt pentru tine cele mai potrivite uleiuri esențiale și produse doTERRA, și să obții informații și detalii pertinente despre Afacerea doTERRA? Dacă răspunsul este DA, trimite-ne mesajul ”DA, DOTERRA” prin SMS sau WhtasApp la numărul de telefon: (+40) 0769-686869 și te vom contacta cât mai curând posibil pentru a-ți oferi toate informațiile și ghidarea de care ai nevoie.

3 afișări0 comentarii

Comments


bottom of page