top of page
Poza scriitoruluiMihaela Țîbîrnă

Ulei esențial de Busuioc - experimentează legătura cu propriul sine

Actualizată în: acum 2 zile


Te-ai gândit vreodată la beneficiile incredibile pe care uleiul esențial de busuioc le poate oferi sănătății și bunăstării tale? De la aroma sa încântătoare până la utilizările sale versatile, uleiul esențial de busuioc este o adevărată comoară în lumea remediilor naturale.


Uleiul esențial de busuioc este cald, condimentat, cu un parfum proaspăt erbaceu, fiind utilizat frecvent în lumea culinară.


În plus, este cunoscut în medicina tradițională și practicile de aromoterapie pentru proprietățile sale terapeutice și utilizat și în prezent ca antiviral, antiinflamator natural, antibiotic și diuretic.


Descriere aromatică : cald, condimentat picant pe bază de ierburi Metoda de colectare : distilare cu aburi Partea plantei : frunze care cresc până la o lungime de 3-11 cm Constituienți principali : linalol, methyl chavicol (estragol), 1,8-cineol (eucaliptol), eugenol


În acest articol, vei descoperi beneficiile remarcabile pentru sănătate ale uleiului esențial de busuioc, utilizările sale practice și poveștile personale impresionante pe care le voi împărtăși cu tine.


Așadar, ia ceaiul tău preferat din plante, așează-te în colțul tău de liniște și hai să ne scufundăm împreună în lumea uleiului esențial de busuioc!


Imaginează-ți un remediu natural care nu numai că îți ridică moralul, ci îți și întărește sistemul imunitar. Uleiul esențial de busuioc oferă multiple avantaje care îți pot îmbunătăți sănătatea și, totodată, îți poate îmbogăți experiența psihică-emoțională în orice călătorie, un adevărat tovarăș de viață.


Beneficiile primare ale uleiului esențial de busuioc

1. Susține sistemul imunitar Uleiul esențial de busuioc este remarcabil în această dirrecție, fiind încărcat cu antioxidanți puternici, reduce stresul oxidativ, prin neutralizarea radicalilor liberi din organism. Acest proces este crucial pentru menținerea unui sistem imun puternic, în special când călătorești în zone climatice diferite și ai contact cu o multitudine de germeni noi.


De exemplu, cercetările arată că persoanele care folosesc uleiuri esențiale au experimentat o reducere cu 30% a simptomelor răcelii în comparație cu cei care nu le-au folosit. Inhalarea de ulei esențial de busuioc sau câteva picături amestecate cu un ulei purtător și aplicate pe gât și piept poate oferi sistemului imunitar impulsul de care are nevoie atunci când explorezi locuri noi.

2. Ameliorează stresul și anxietatea

Aroma înălțătoare a uleiului esențial de busuioc nu este doar plăcută; este benefic și pentru sănătatea mintală. Aroma liniștitoare a uleiului esențial de busuioc are proprietăți calmante care pot ajuta la reducerea stresului și a anxietății. Inhalând parfumul uleiului esențial de busuioc sau folosindu-l într-un difuzor, poți crea o atmosfera liniștită care favorizeaza relaxarea si bunastarea mentala.


De fapt, un studiu a constatat că 75% dintre participanți au raportat că se simt mai calmi și mai concentrați după ce au folosit ulei de busuioc într-un difuzor. Ia cu tine sticluța de ulei esențial de busuioc în următoarea ta călătorie. Vei descoperi că, atunci când vei inspira profund aroma uleiului esențial de busuioc îți vei îmbunătăți în mod semnificativ starea de spirit și experiența generală de călătorie.


3. Susține sănătatea respiratorie


Uleiul esențial de busuioc este cunoscut pentru proprietățile sale expectorante, ceea ce îl face benefic pentru probleme respiratorii precum tusea și congestia. Prin inhalarea aburului de ulei esențial de busuioc sau folosindu-l într-un masaj blând pe piept, poți găsi alinare de disconfortul respirator. 4. Sprijin pentru sistemul locomotor (mușchi, articulații, oase) Uleiul esențial de busuioc oferă beneficii antiinflamatorii, care pot fi deosebit de utile pentru oricine se confruntă cu dureri cauzate de eforturile depuse în timpul drumețiilor. Fie că te plimbi sau faci sport, uleiul esențial de busuioc poate oferi ușurare.


Folosind uleiul esențial de busuioc diluat într-un ulei purtător printr-un un masaj blând poate face minuni asupra mușchilor obosiți. Un studiu din 2015 a constatat că peste 60% dintre participanți au experimentat o inflamație redusă după ce au folosit uleiuri esențiale în mod regulat.


5. Ajută digestia


Uleiul esențial de busuioc poate susține digestia sănătoasă, poate reduce balonarea și poate ameliora simptomele indigestiei. Tot în timpul călătoriilor datorită schimbării obiceiurilor alimentare, poți întâmpina probleme digestive precum balonare sau gaze. Adăugă câteva picături de ulei esențial de busuioc într-un ulei purtător și masează blând cu acesta abdomenul. Te poate ajuta să atenuezi tulburările digestive.

Sau pur și simplu adăugă câteva picături în apă caldă și bea încet pentru a calma stomacul deranjat; proprietățile sale antispastice sunt deosebit de eficiente. Tot ce îți dorești în acel moment este o îmbunătățire rapidă, iar uleiul esențial de busuioc te poate ajuta să îți recapeți confortul și te vei bucura în continuare de aventura ta culinară.


6. Repelent natural împotriva insectelor


Uleiul esențial de busuioc are proprietăți de respingere a insectelor, parfumul său ține la distanță insectele deranjante. Diluează uleiul esențial de busuioc cu apă și pulverizează-l în cameră sau aplică-l pe piele pentru a scăpa de insecte fără a utiliza substanțe chimice agresive.



Experiența personală cu uleiul esențial de busuioc

În timp ce beneficiile uleiului esențial de busuioc sunt considerabile, poveștile personale dezvăluie adevărata sa magie.


În timpul vacanței, copleșit de abundența culorilor și a sunetelor, am inhalat ulei esențial de busuioc și am simțit imediat cum scade anxietatea, permițându-mi să continui pe deplin experiența în mod pozitiv.


Într-o altă situație, la un drum lung s-a instalat o stare de oboseală accentuată. Uleiul esențial de busuioc a schimbat starea. Aplicând 2-3 picături pe tâmple s-au atenuat tensiunea și încordarea și am simțit o creștere evidentă a nivelului de energie.


Iată alte câteva experiențe personale:


  • Pentru stările ocazionale de dezechilibru emoțional am utilizat aromatic (5-6 pic.) și topic masaj pe tălpi (8-10 picături la 10 ml ulei purtător);

  • Când m-am simțit încordat, l-am utilizat pentru un masaj de relaxare, combinându-l cu uleiurile esențiale de Geranium (mușcată) și Wild Orange (Portocală sălbatică), 2 picături din fiecare;

  • La senzații ocazionale de oboseală am aplicat 1-2 picături sub nas, pe tălpi, în spatele gâtului, pe frunte sau pe zona suprarenalelor (pe spate lateral în zona ultimelor coaste);

  • Am ameliorat disconfortul ocazional al urechii, aplicând diluat (la început și, apoi, după câteva aplicații, am utilizat nediluat) după ureche și în zona de jos a acesteia, 1 picătură din fiecare ulei esențial de busuioc, tămâie și tea tree;

  • M-am bucurat de gusturi savuroase, revigorante adaugându-l la rețetele preferate (1 picătură la 100-150 g aliment)



Cum poți să-ți îmbunătățești experiența vieții cu uleiul esențial de busuioc în fiecare zi.


Utilizări

Introdu în rutina ta zilnică utilizarea uleiului esențial de busuioc, vei maximiza beneficiile acestuia. Iată cum să faci asta:

1. Aromaterapie

Difuzarea uleiului esențial de busuioc este una dintre cele mai ușoare aplicații. Doar adaugă 8-10 picături de ulei esențial de busuioc într-un difuzor și vei crea o atmosferă liniştitoare și răcoritoare totodată. Această metodă este utilă în special după o zi plină când stresul s-a acumulat peste măsură.


2. Aplicație topică

Aplică pe piele pentru masaj sau detensionare musculară. Când utilizezi ulei esențial de busuioc local, diluează-l cu un ulei purtător, cum ar fi uleiul de cocos sau de migdale, pentru a preveni iritarea pielii. Cel mai sigur este să folosești un raport de 1:2, ceea ce înseamnă că la o picătură de ulei de busuioc vei adăuga două picături de ulei purtător.


3. Intern: Utilizare - Utilizări culinare

Te simți aventuros? Adăugă ulei esențial de busuioc în mâncărurile sau băuturile preferate. De exemplu, câteva picături pot spori aroma sosurilor de salată sau a marinadelor. Asigură-te că aroma busuiocului completează rețeta pentru o experiență culinară plăcută.


Precauții - posibilă sensibilitate cutanată la folosirea în exces - a nu se lăsa la îndemâna copiilor - diluează-l cu ulei purtător când îl aplici topic pentru copii - solicită sfatul medicului dacă ești gravidă sau sub tratament - se va evita contactul cu ochii, interiorul urechilor și zonele sensibile


Ia cu tine magia uleiului esențial de busuioc


Îți reamintesc: uleiul esențial de busuioc este mai mult decât un ingredient gustos; el oferă o serie de beneficii imediate pentru a-ți îmbunătăți viața de zi cu zi. Începând de la asigurarea unei stări de spirit înălțătoare până la ameliorare digestivă, proprietățile sale îl fac un aliat fantastic pentru călătorii conștienți de importanța sănătății.


Utilizându-l zilnic acasă sau luându-l cu tine în călătoriile tale, uleiul esențial de busuioc îți poate crește confortul - indiferent dacă îl utilizezi într-un difuzor sau ca un ulei de masaj liniștitor după o zi de activități intense în aer liber.


Te poți informa direct de la sursă:

Studii științifice care atestă valoarea terapeutică a uleiului esențial pur de busuioc:

  1. Sienkiewicz M, Łysakowska M, Pastuszka M, Bienias W, Kowalczyk E. The potential of use basil and rosemary essential oils as effective antibacterial agents. Molecules. 2013 Aug 5;18(8):9334-51. doi: 10.3390/molecules18089334. PMID: 23921795; PMCID: PMC6270641.   [PubMed]

  2. Varney E, Buckle J. Effect of inhaled essential oils on mental exhaustion and moderate burnout: a small pilot study. J Altern Complement Med. 2013 Jan;19(1):69-71. doi: 10.1089/acm.2012.0089. Epub 2012 Nov 9. PMID: 23140115.   [PubMed]

  3. Li, H., Ge, Y., Luo, Z. et al. Evaluation of the chemical composition, antioxidant and anti-inflammatory activities of distillate and residue fractions of sweet basil essential oil. J Food Sci Technol 54, 1882–1890 (2017).   [DOI]

  4. Dias IJ, Trajano ERIS, Castro RD, Ferreira GLS, Medeiros HCM, Gomes DQC. Antifungal activity of linalool in cases of Candida spp. isolated from individuals with oral candidiasis. Braz J Biol [Internet]. 2018May;78(2):368–74. [DOI]

  5. Xiao-Jun Li, Yan-Jing Yang, Yu-Sang Li, Wei Kevin Zhang, He-Bin Tang, α-Pinene, linalool, and 1-octanol contribute to the topical anti-inflammatory and analgesic activities of frankincense by inhibiting COX-2, Journal of Ethnopharmacology, Volume 179, 2016, Pages 22-26, ISSN 0378-8741 [DOI]

  6. Guzmán-Gutiérrez SL, Bonilla-Jaime H, Gómez-Cansino R, Reyes-Chilpa R. Linalool and β-pinene exert their antidepressant-like activity through the monoaminergic pathway. Life Sci. 2015 May 1;128:24-9.   [PubMed]



 


Cum achiziționezi uleiurile esențiale doTERRA


Ai ajuns pe această pagină, înseamnă că eşti interesat(ă) să cumperi uleiuri esenţiale pure cu grad terapeutic și produse doTERRA (uleiuri esenţiale, blenduri, supliment şi difuzoare). Iată cum poți să intri în posesia lor. Alege cea mai avantajoasă variantă pentru tine.


A, încă ceva, când ai cont doTERRA :

  • cumperi uleiuri esențiale cu 25 % reducere

  • te poți bucura de promoții lunare - cadouri (produsul lunii) și reduceri de preț (BOGO)

  • pentru comenzi lunare, primești puncte de loialitate pentru produse gratuite ( 10-30 %

  • primești uleiuri esențiale de calitate chiar la ușa ta (cu alte cuvinte eviți produsele contrafăcute)​


Crează-ți propriul cont doTERRA

Cumpără direct din magazinul doTERRA

Ai două opțiuni: 1. Achiziţionezi unul dintre pachetele de înscriere (Enrolment Kits) care includ mai multe uleiuri esenţiale, difuzoare şi alte produse de îngrijire.

2. Achiziționezi 1-2 produse doTERRA și plăteşti o taxă de 23.75 Euro pentru crearea contului (primeşti broşura doTERRA cu informaţii despre uleiurile esenţiale şi produsele doTERRA).

Poţi achiziţiona uleiurile esenţiale, blendurile, suplimentele şi difuzoarele doTERRA direct din magazinul online doTERRA. Preţul acestora este cel de RETAIL (de raft). După ce selectezi limba şi ţara de destinaţie (Europe), poţi căuta şi adăuga în coş orice produs doreşti. Plata se face cu cardul. Produsele vor ajunge la tine în 5 zile lucrătoare prin firma de curierat rapid DPD.


Considerăm că cea mai avantajoasă variantă este achiziția unui pachet de înscriere (Enrolment Kits) deoarece prețul produselor este mai mic decât atunci când le cumperi separat și taxa de 23,75 Euro este anulată.



Făcând cont doTERRA de pe această pagină vei primi sprijinul și îndrumarea mea directă. Abia aștept să te cunosc.

 

Dacă ai nevoie de ajutor pe durata procesului de creare a contului sau de achiziţie a produselor ne poţi contacta prin pagina de contact, la telefon  (+40) 0769-686869 sau pe Facebook si pe e-mail la adresa: mihaela.tib@gmail.com


Vrei să te contactăm pentru a-ți oferi GRATUIT o consultație de sănătate, nutriție sănătoasă, să afli care sunt pentru tine cele mai potrivite uleiuri esențiale și produse doTERRA, și să obții informații și detalii pertinente despre Afacerea doTERRA? Dacă răspunsul este DA, trimite-ne mesajul ”DA, DOTERRA” prin SMS sau WhtasApp la numărul de telefon: (+40) 0769-686869 și te vom contacta cât mai curând posibil pentru a-ți oferi toate informațiile și ghidarea de care ai nevoie.

18 afișări0 comentarii

Komentar


bottom of page