top of page
Poza scriitoruluiConstantin Țîbîrnă

UF ... ZAHĂRUL

Conform INS (Institutul Național de Statistică) în anul 2018 românul a consumat în medie 25,7 kg de zahăr rafinat. Cu alte cuvinte, 2 kg de zahăr / lună = 0,5 kg zahăr / săptămână = 70 g zahăr / zi.

Adică un pic mai mult de 6 LINGURI DE ZAHĂR ÎN FIECARE ZI !


Zahărul epuizează organismul, alterându-i procesele metabolice de bază.


Rezultatul : stare de oboseală, anemie nutrițională, stres, expunere la diferite afecțiuni legate de carențe, predispunere la afecțiuni cardiovasculare.

Evident că toate acestea pot crește riscul de a suferi de multiple alte afecțiuni (printre care obezitate și ... afectare osteo-articulară).


SOLUȚIA:

1. JOS consumul de zahăr și de produse alimentare care îl conțin (produse de patiserie, biscuiți, tarte, sucuri, iaurturi, cereale procesate, dilcețuri, compoturi, siropuri și mâncăruri gătite, shake-uri, creme, conserve, băuturi carbogazoase, bere, ciocolate, băuturi de la automate .... - un veritabil val seismic ! ).


2. Consumați fructele de sezon.

Fructoza din fructe este un zahăr „lent” care asigură un nivel crescut de energie revitalizantă și facilitează asimilarea mineralelor și a vitaminelor, ceea ce zahărul rafinat este incapabil să facă.

De remarcat că și legumele, frunzele verzi și semințele sunt surse importante de glucide perfect asimilabile.


8 afișări0 comentarii

Postări recente

Afișează-le pe toate

Comments


bottom of page