top of page
Poza scriitoruluiConstantin Țîbîrnă

Schimbarea pozitivă ia timp

Organismul tău măsoară altfel timpul!

Auzim foarte des, corpul este ca o mașină, și chiar am ajuns chiar să o luăm de bună. Subconștientul nostru prin această asociație ne face să credem că funcționarea și reparația sunt simliare. Din fericire natura corpului uman nu este așa.

Dar să înțelegem odată pentru totdeauna că modificările survenite în corpul viu nu sunt evidente de azi pe mâine (excluzând accidentele și chirurgia). Cu alte cuvinte corpul are nevoie de timp să îndepărteze boala.

Dacă mașina merge în service și în câteva ore, zile e gata reparată, în cazul bolilor organismelor vii, durata vindecării lor este cu mult mai lungă - în multe cazuri de ordinul lunilor / anilor.

Mașina o vindecă mecanicul, corpul are capacitatea uimitoare de autovindecare. Totuși, și în cazul corpului viu contează ce „piese de schimb” primește - e vorba de nutrienți. Așadar conteză alimentația CORECTĂ și suplimentele DE CALITATE. Despre ambele se poate vorbi mult și spune multe....


De reținut că nu există un buton magic, nici un aliment (sau rețete / regimuri ) minune și nici un supliment miracol. Totuși există o magie : timpul alocat unei alimentații corecte și administrării unor suplimente de calitate.


Ce e alimentația corectă și suplimentarea de calitate (foarte, foare pe scurt): - Alimenatația CORECTĂ: alimente „curate” (adică cât mai aproape de natură), neprocesate (sau minim-minim procesate ÎN CASĂ) industrial și termic, cât mai variat și de sezon, fără nici un fel de exces, limitând către zero ingredientele „blamate” (zahăr, sare și grăsimi - toate cele procesate industrial și termic - atenție, nu e vorba de „dulcele”, sărurile minerale și grăsimile ALIMENTELOR VEGETALE INTEGRALE și NEPROCESATE).

- Suplimentele de calitate: supraverificate de LABORATOARE INDEPENDENTE, ultratestate și controlate (apropo - doar aproximativ 3 % din suplimentele nutritive de pe piața globală îndeplinesc aceste cerințe) și incluse în farmacopee. (Te întreb: Ești sigur pe ceea ce înghiți? Ai siguranță că e curat, natural, fără adaos și necontaminat cu ... altceva (metale, grele, pesticide, etc)?

Acordă timp vindecării Dar, repet, cel mai important este timpul. Acordă timp vindecării. NU stabili tu cât să ajuți organismul în procesul sau de autovindecare. „am luat 1 lună / 3 luni, mda... nu m-a ajutat, mda ...”

Organismul tău măsoară altfel timpul! Dă-i timp și ... ce îi trebuie lui cu adevărat.


Unii spun că trebuie să se vadă rezultate ca să poată cotinua. Bun. Această așteptare e ok. De acord. Dar cati aplică un timp suficient și după ce văd rezultate? Cati au aplicat? De ce e mai dorit gustul în dauna alimentului sănătos? Da, gustul asigură satisfacție, e o plăcere a vieții, și culmea, azi e la îndemâna, pentru majoritatea. Dar ce urmări ... Timpul le arată pe toate.

De ce să aștepți să vezi rezultatele și abia apoi să (re)acționezi? Implică-te acum, azi, fă schimbarea pozitivă (în alimentație) și apoi vor urma și alte schimbări (POZITIVE!!!) mai mari:

10 afișări0 comentarii

Postări recente

Afișează-le pe toate

Comments


bottom of page