top of page
Poza scriitoruluiConstantin Țîbîrnă

11+1 reguli cu gust!

Actualizată în: acum 4 zile

Susțin dintotdeauna că bunul simț stă la baza adevărului. Bunul simț se bazează pe reguli clare și simple.

Cum viața se bazează pe hrană, iar viața de calitate pe hrană de calitate, haideți să vedem care sunt regulile de bun simț care susțin calitatea vieții (fără boală, cu bucurie și mulțumire).

Consumă în fiecare zi unul sau mai multe din următoarele alimente:

  1. leguminoase boabe - 1-2 porții

  2. frunze verzi - 2-3 porții

  3. suc din frunze și legume verzi - 1 sau 2 porții

  4. fructe de sezon - 2-3 porții

  5. cereale integrale - 1-3 porții

  6. legume crucifere (varză, varză de Bruxelles, conopidă, broccoli, nap, gulie, hrean, rucola, ridiche) - 1 porție

  7. legume diverse - la liber din diferite tipuri de legume

  8. semințe (cânepă, floarea soarelui, in , dovleac, susan) - 1 porție (1-2 lg)

  9. nuci, migdale, caju (1 porție = 1 pumnișor)

  10. condimente - la liber cu atenție la răspunsul limbii/ stomacului / intestinelor / a ăntregului organism

  11. apă (40-50 ml / kg corp / zi = include apa, ceai, supe, sucuri) *****

  12. Și fă exerciții fizice dimineața și seara - gimnastică ușoară ce-ți permite corpul tău : rotații, extensii, aplecări, fandări ... (1-10 minute)


E diferit de ceea ce faci acum? DA!

De ce? Pentru că așa ai (fost) învățat!

E de rău? Nu știu! Uită-te în jurul tău,... la tine ..., tu să spui!


Dacă ai fost educat înseamnă că te poți reeduca, sau poți permite să te reeduci!


Hai nu mai sta pe gânduri ! Te împinge de la spate bunul simț - adevărul!

  • Ia lista de mai sus cu tine la cumpărături!

  • Umple camara și frigiderul cu hrană de calitate care îți aduce viață de calitate!

  • Apoi desfată-te cu gusturi noi în fiecare zi.

Abia aștept să citesc relatările voastre, cum vă bucurați și cât de mulțumiți sunteți de viața voastră și ... de corpul vostru.


* * * * *


Să detaliem prima din cele 11+ 1 reguli - în detaliu

E vorba despre consumul de leguminoase și azi vorbim despre fasolea verde/

Dacă ai consumat fasole verde gătită tradițional (tigaie , ulei, mamaliga, usturoi) poate ți-a plăcut (sau nu) sau poate nu ai reușit să mănânci foarte des așa ceva.


Fasolea verde proaspătă nu numai că are un gust grozav, dacă știi cum să o asezonezi și în primul rând să nu o gătești în exces! Astfel îi vei păstra bogăția de nutrienți - proteine, fibre, vitamine, minerale și antioxidanți.


Indiferent dacă ți-a plăcut sau nu până acum fasolea verde, poți găsi modalități noi de a o găti pentru ca să aibă un gust mai bun, divers și ... interesant.


Ia să vedem dacă te prinde (rețetă)

  1. Păstăile în tigaie cu puțină apă, cu 2-3 floricele de conopidă. ghimbir și usturoi gătit până păstăile devin ușor moi (dar sunt totodată crocante deci nu foarte moi!).

  2. Condimentează spre final cu morcov răzuit și ceapă tocată mărunt.

  3. Închide focul și lasă acoperit 10 minute.

  4. Consumați ca atare cu un sos făcut în casă și (opțional) împreună cu cereale integrale. Dacă nu faci sosul, poți adăuga dacă vrei (în farfuria ta!) 1/2 lg ulei de măsline presat la rece.

Spune-ne tuturor cum ai savurat păstăile preparate în noua rețetă.

6 afișări0 comentarii

Postări recente

Afișează-le pe toate

Comments


bottom of page