Mai zilele trecute vorbeam de locatarii (probioticele) de la subsol (colon)! Și vă invitam atunci să faceți cunoștință cu ei, microorganismele din colon (flora intestinală). Acum, dacă condițiile de locuit nu mai corespund, bacteriile își iau „lumea în cap” și transmit solicitări proprietarului. Iar acestea se traduc prin semne și simptome: - încep cu tulburări de tranzit, meteorism abdominal (cunoscut popular sub numele de gaze), crampe abdominale, - continuând cu deficiențe nutriționale - și culminând cu afecțiuni diverse: acnee, eczeme, psoriazis, astm, oboseală cronică, dificultăți de concentrare, tulburări de memorie, cefaleee, anxietate, depresie și lista ar putea continua.
În acest context, găsim de cuviință că se impune o abordare mai complexă a intervenției terapeutice, luând în considerare și sănătatea tractului gastrointestinal.
Ce asigură această stare de sănătate a colonului?
O alimentație corectă, deci un aport optim de nutrienți esențiali precum și de probiotice (varza murată, castraveții murați, măslinele murate și suplimente de calitate superioară care respectă norme farmaceutice) și prebiotice (cereale INTEGRALE: ovăz, grâu, hrișcă, banane, caise, pepene, ceapă, usturoi, morcov, broccoli, sparanghel, praz, miere, FRUNZE VERZI și multe alte (doar) vegetale!) consumate periodic și nu în ultimul rând
mișcarea zilnică.
Mai este ceva de adăugat. Procesul de detoxifiere natural al organismului care are un rol fundamental în menținerea „curățeniei” mediului intern! Așadar vom vorbi în perioada imediat următoare de ... sistemul limfatic, rinichi, piele, plămâni și glandele suprarenale.
Până atunci să întâmpinăm noii oaspeți în camerele bine întreținute de la subsol., prin acțunile recomandate mai sus.
コメント