top of page
Poza scriitoruluiConstantin Țîbîrnă

Pregătește-te din timp pentru 1 ianuarie

Actualizată în: 28 dec. 2022


La mulți ani, dragă cititorule!

Un soare primăvăratic ne întâmpină în această primă zi din ianuarie. Un început de an promițător. O dimineață încărcată de liniște și calm (după zbuciumatele clipe ale trecerii dintre ani). Momentul asumării de noi obiective.

Pe parcursul anului 2020 evenimente la nivel planetar ne-au măturat preocupările mentale și chiar la propriu, încercând să ne adune pe toți pe fărașul neîncrederii și îngrijorărilor. Tu unde arunci ce ai măturat în făraș? Și eu la fel: cât mai departe de spațiul în care locuiesc, într-un loc pe care îl consider „la gunoi”. Sincer, nu mi-ar conveni deloc să ajung acolo. Ție, cititorule, îți convine?

Cei care au evitat mătura sau au sărit la un moment dat din făraș au făcut acest lucru gândind pentru sine. Ce folos am să ajung prăfuit de gândurile celorlalți? De ce să nu gândesc înainte de a mă alătura unui grup?

Noaptea dintre ani – îndemn la alegeri libere

Am trăit în această noapte dintre ani, bucuria lui împreună. Ne-am urat, unii altora, cele mai bune gânduri. Acum suntem liniștiți, bucuroși și împliniți. E un nou început, natura ne ajută să vedem altfel viitorul.

După cum afirmă marile minți ale științei: toate sunt ciclice, cu fiecare ciclu urcând pe trepte superioare. Așadar, dacă viitorul îmi rezervă o poziție net superioară cu fiecare ciclu de timp / manifestare nouă, aleg întotdeauna calea mea. Nu mă las măturat! Tu, dragul meu cititor?

Gândim de multe ori la cât suntem de mici pentru lumea asta mare și ne coborâm ștacheta oprindu-ne avântul: ce putem face noi? (cei mari mânuiesc mătura). Poate nici nu este important să oprim noi măturatul, ci mai degrabă să ne ridicăm deasupra prafului și să trăim cu gândurile ancorate în libertate.

Cum spun înțelepții: sufletul devine liber atunci când este conștient de limitările impuse.

În acest an, 2021, îmi doresc cu toată inima mea, să devenim cu toții (cât mai mulți!) conștienți de puterea noastră de a alege liber. Chiar și cea mai performantă mătură se uzează și piere în tenebrele timpului. Noi trăim libertatea care este veșnică!

Vă îmbrățișez cu mult drag! La mulți ani!

Constantin


PS. Cred că ne este de mare ajutor, tuturor, să recitim recomandările de aici: https://www.greenclass.ro/post/punctele-forte-din-viata-ta


(preluat din site www.constantintibirna.com postat în 01 ianuarie 2021 ca să te pregătești de pe acum pentru noul an)

7 afișări0 comentarii

Postări recente

Afișează-le pe toate

Comments


bottom of page