top of page
Poza scriitoruluiConstantin Țîbîrnă

Paradoxul nutriției moderne : să faci aceleași acțiuni și să dorești să obții alte rezultate

Sunt derutat. Am nevoie de ajutor:

Am găsit o reclamă pe facebook, un nutriționist premiat la nivel internațional (din prezentarea sa) își prezintă oferta și din care am extras:

Dacă simți că abordarea mea ți se potrivește și vrei să începi să lucrezi la rezolvarea mâncatului pe fond emoțional, te invit (....) să faci schimbări majore în viața ta, evident, fără să renunți la nimic din alimentația ta pe care deja o ai acum.”


Păi cum vine asta? - „să faci schimbări majore în viața ta , evident, FĂRĂ SĂ RENUNȚI LA „NIMIC din alimentația ta pe care deja o ai acum” - și „să incepi să lucrezi la rezolvarea mâncatului ...”


Să lucrezi la rezolvarea mâncatului poate că înțeleg, dar să faci schimbări majore fără să schimbi nimic? O fi posibil?


Să înțeleg că nu mai este important să eviți cel puțin consumul excesiv de zahăr, sare și grăsimi atunci când ai rezolvat mâncatul emoțional?

Atenție

Având în vedere creșterea alarmantă a numărului de cazuri de obezitate / supraponderabilitate și în România, ofertele pentru pierdere în greutate au devenit extrem de numeroase. Așadar ai de unde alege, dar cum alegi?


Am o întrebare pentru tine:

Dacă te doare o măsea te duci la unul care spune că te rezolvă el, dar nu știi ce studii are, sau dacă are competența necesară, sau te duci la un medic stomatolog?

Eu unul aș căuta un profesionist cu facultate de medicină chiar și în cazul pierderii în greutate (chiar dacă nu e cazul meu ).


Obezitatea = boală

Poate nu știați, dar obezitatea este catalogată de știința medicală, de ceva ani, ca fiind o boală!


Așadar, vă rog să mă lămuriți voi, cum e cu „rezolvarea mâncatului” și „să faci schimbări majore dar fără să schimbi nimic”. Poate e ceva ce nu înțeleg eu.


Mulțumesc de ajutor.

8 afișări0 comentarii

Comentarios


bottom of page