top of page
Poza scriitoruluiConstantin Țîbîrnă

Nu știm (sau nu vrem să recunoaștem) că nu știm

Nu te conving de nimic -„Oamenii care se aseamănă se-adună.

Cu alte cuvinte suntem împreună dacă suntem la același nivel de cunoaștere, emoțional, energetic - vibrație asemănătoare (niciodată identică, că de aia suntem unici). Ca profesionist îți recomand să faci alegeri alimentare corecte. Ca om, atunci când ai încredere în mine, sunt alături de tine în acest proces. Spun periodic în articolele mele, de ceva timp (vezi istoricul blogului), că viața noastră este rezultatul acțiunilor noastre și ... _______ E drept că acceptăm această premisă, reușita ne aparține, atunci când lucrurile merg bine.

Din contra, când rezultatele nu sunt pe măsură e din cauză că ... a intervenit ceva: inflația, persoana x, mi-a băgat cineva bețe în roate și multa alte motive. Mai e întemeiată și judecata că trăim în această societate unde sunt mulți factori ce pot influența rezultatul final și care nici nu se pot prevedea câți, când și cum vor influența acei factori rezultatul final (de fapt, când vorbim de numere mari sau de evenimente majore, cu cât e mai mare implicarea, predicția corectă coboară brutal spre zero la sută). De aici se trage și zicala „buturuga mică răstornă carul mare”.

Din păcate nu suntem educați să jonglăm cu necunoscutul. Ba mai mult, ceea ce știm ne dă dreptul să considerăm că știm și ne împiedică sau mai bine spus ne conduce să respingem ideea că ,nu știm”. Nu știm (sau nu vrem să recunoaștem) că nu știm.

Această încăpățânare, firească ar spune unii și acceptată ca normală de majoritate, deoarece e determinată de tipul de educație al societății, este motivul pentru care nu ne deschidem către nou și alegem doar ce cunoaștem.

Timpul ne va expune (poate) situațiilor noi, neprevăzute. În acele momente ne vom îmbogăți cunoașterea, experiență de viață. Dar necunoscutul va rămâne la fel: enorm. Da, universul este infinit. Oare cum l-ar putea cuprinde mintea, limitată?

Să dăm un exemplu și apoi vom concluziona.

Nu știm cum, dar omul din vechime a văzut zburând păsări de fier. Azi râdem de naivitatea lor. Azi, avionul ... e ... banal. Cunoașterea ne-a dat puterea să acceptăm în viața noastră noul, care era anterior necunoscut.

Cunoașterea are ca suport informația, care va solicita mintea și per global, corpul nostru, dar și, nu în ultimul rând, mediul în care trăim. El se va transforma și va ... vibra diferit. Cum se spune, „omul sfințește locul”.


Așa cum am spus mai sus, acum vom concluziona. - Informația ne permite să ne schimbăm, să devenim. Vom avea astfel alte rezultate și implicit ce ne înconjoară se va schimba neîndoielnic. - Și, tot ce aducem nou în viața noastră ne crează viitorul.



PS. Oare cum se schimbă viitorul (alegerile) când mirosim o floare? Cum vom vibra după ce vom utiliza esența (uleiul esențial al) acesteia? Îți recomand să „deguști” esențele plantelor. Personal, pot spune că am avut parte doar de rezultate pozitive. Ce poate fi mai pur și mai potent în natură?

La tine, cum s-a schimbat viața ta după ce ai adus lângă tine esența (uleiul esențial al) unei plante?


18 afișări0 comentarii

Postări recente

Afișează-le pe toate

コメント


bottom of page