top of page
Poza scriitoruluiConstantin Țîbîrnă

Încet, încet descoperim medicul interior

Actualizată în: 11 aug. 2023

Organismul meu / al tău are un medic interior extrem de potent.

Gândește, când te rănești corpul închide rana (ceea ce vedem) dar el procedează la o multitudine de alte acțiuni pe care nu le vedem. Știința ne evidențiază mii de reacții chimice și zeci de sisteme implicate în acest proces. Iar acesta nu încetează să lucreze în interior, „pe nevăzute”, până la vindecarea totală a rănii! Rămâne cicatrice sau nu, depinde de gravitatea rănii și de capacitatea de regenerare pe care organismul o are. Analog acestui exemplu, la orice influență asupra sa, organismul reacționează printr-un răspuns pe măsură. Dacă preluăm pe scurt alte câteva exemple vom intui mai bine acest medic interior. - vezi o prăjitură, creierul primește informația și transmite corpului semnale, iar coorpul se pregătește să ... - o persoana îți adresează câteva cuvinte, creierul și corpul reacționează ... - miroși ceva, iar în funcție de miros vei avea o reacție specifică, conștinetizată dar și o reacție internă a corpului pe care nu o conștientizezi

Din ultimul exemplu poți intui că medicul interior are autonomie și noi putem să-l ajutăm să devină mai performant. Îmbunătățim alimentația, modul de a gândi și acționa, înlăturăm riscurile de îmbolnăvire, în special fumatul, alcoolul și orice alt stimulent inutil ...

Totodată putem aduce ajutoare cu putere de susținere recunoscută atât popular cât și științific: alimente, superalimente , suplimente și ... uleirui esențiale. Toate de calitate și sigure (sper că aici e clar: cât mai aproape de natură. neprocesate și cât mai puțin influențate de alte substanțe și procedee industriale sau ... chiar din bucătăria proprie), pentru că asta este singura cale prin care putem influența pozitiv medicul interior.

Când (vei) simți că ai nevoie de sprijin pentru medicul tău interior, lasă un comentariu sau scrie-ne în privat.


MEDICUL INTERIOR - 24 / 24 H

Organismul uman execută permanent, clipă de clipă, mii de activități menite să susțină viața întregului. Nu există pauză în viața țesuturilor, când acestea se opresc din funcționare, mor, iar în funcție de importanța lor urmează mai devreme sau mai târziu și moartea organismului ca întreg.

Medicul interior se activează prin adaptare, la orice influență primită. Boala devine astfel metoda prin care menține viața întregului în detrimentul funcționării optime a unui țesut / organ, sau mai multora.

Medicul interior se adaptează. Bun. Dar la ce ?

Crezi că ceea ce faci zilnic susține medicul tău interior? Poți răspunde în comentarii.

Și ce crezi că ai putea îmbunătăți? https://www.facebook.com/groups/tezeste.ti.medicul.interior

3 afișări0 comentarii

Postări recente

Afișează-le pe toate

Comments


bottom of page