top of page
Poza scriitoruluiConstantin Țîbîrnă

Fumatul - cea mai inutilă și neprofitabilă acțiune din viața ta

În fiecare zi e un nou început, acum e momentul să faci o faptă bună!

Lasă-te de fumat.


Consider fumatul ca fiind cea mai inutilă și neprofitabilă acțiune din viață. Fumatul te deposedează de sănătate, timp și bani. În plus, ești direct răspunzător de starea de sănătate a membrilor nefumători ai familiei și a colegilor de serviciu, și nu în ultimul rând mai ești răspunzător și de modelul oferit copilor tăi.

Se pare că fumătorul nu se îngrijorează de efectele nocive ale fumului de țigară, de toxicitatea extremă din sângele și creierul său. Dependența îl face pe fumător să aleagă tutunul în dauna sănătății și ... longevității sale.

Fii șeful - cel care conduce!

Citești acest articol, deci „te bate gândul” să te lași de fumat. Felicitări!

Chiar dacă nu există o metodă universală pentru renunțarea la fumat, pentru fiecare fumător (și deci și pentru tine) rezultatul este medalia de aur a vieții lor (a vieții tale)!

Lasă-te de fumat! Ai șansa să arăți cât de puternic ești! Și devii astfel și mai puternic!


* * * * *


Fumatul îți rezervă pentru todeauna o masă la farmacie. Mai în glumă mai în serios... totuși, ...

Renunță la fumat și te vei bucura de tensiune arterială mai mică. Deoarece când ai fumat o singură țigară, pentru 30 minute ai tensiunea arterială (atât cea sistolică, cât și cea diastolică !) cu 10 mmHg mai mare!

Astfel, dacă ești fumător de 1 pachet pe zi, ai șansa să ții la cote înalte, PENTRU ÎNTREAGA ZI, atât tensiunea sanguină cât și riscul de infarct de miocard, doar de 3 ori !! „Nu-i motiv de îngrijorare” (hmmm) ... față de ce urmează.

Dacă alături de fumat și hipertensiune arterială, sângele tău dă „semnale” evidente de colesterol și glicemie crescute (citim hipercolesterolemie și diabet) riscul de infarct crește de 20 de ori !!!!

Se „zbârlește” părul!

Uf ... iar fumatul. Vrei să trăiești ... sănătos și peste ... ani ? Lasă fumatul, fii puternic așa cum de altfel ești (dar încă nu ai descoperit de fapt pentru că nu ți-ai permis asta). Uite, omul are și-un dezvăț.

Nu sunt suficiente „amenințări”? Continui să fumezi, îți recomand să găsești din timp un cardiolog bun și să îl consulți periodic. Fii sigur că îți va recomanda lunar rețete „delicioase” de la farmacie.

Lasă-te de fumat! Vreau să te aplaud și să spun le toți cunoscuții mei ce om de valoare ești!

Ai copii ? Fii model (bun)!


Zici că-i iubești? Știai că riscul decesului prin boală cardiacă este cu 30 % mai mare pentru cei din familie expuși la fumul de țigară? Sindromul decesului subit la copii mici este de două ori mai des întâlnit în familiile în care unul sau ambii părinți fumează. Și-ți pasă?

În plus, zici că-ți pasă dacă ei suferă atunci când tu, fumător fiind, pleci mai repede din viața lor sau atunci când e evidentă durerea, chinul corpului tău?

Lasă-te de fumat și viața lor (și a ta !) va străluci!

Nu uita ! Fumul de țigară te omoară lent, învârtind spre final sute de cuie ruginite în rănile tale! (anume sute de efecte nocive ale consmului de tutun!).

6 afișări0 comentarii

Postări recente

Afișează-le pe toate

Comments


bottom of page