top of page
Poza scriitoruluiConstantin Țîbîrnă

Fructul de sezon – un deliciu care înlocuiește cu succes orice desert

Actualizată în: 1 dec. 2023

Ți-e poftă de dulce? Fructul de sezon este cel mai potrivit pentru a-ți satisface gustul. Dacă ai peste 40 de ani – mai ții minte câte fructe mâncai în copilărie și nu te-ai îngrășat? Dacă ai sub această vârstă, întreabă-ți părinții și află totodată ce înseamnă „țâr”. Chiar te las să vorbești cu părinții tăi, e aducerea aminte care le va face plăcere cu atât mai mult cu cât … cu tine ar vrea să mai petreacă o „țâră” de timp. (sau poate nu ai răbdare și cauți în dicționarul explicativ al limbii române, vezi descrierea figurată a cuvântului care se referă la oameni).

Fructul de sezon este alimentul care se îmbracă cu haine de gală atunci când ajunge la maturitate și vrea să meargă cu tine la petrecere. El este singurul aliment care „se dăruiește necondiționat” pentru savoarea gustului tău. Ca să nu uiți niciodată de el te ajut cu următorul tabel (preluat din ghidul de nutriție „Sănătatea are talie”).

Tabel îl poți vedea aici direct pe site: TABEL CU FRUCTE DE SEZON sau îl poți descărca aici:


Bineînțeles, pentru ca fructul de sezon să fie în cămara sau frigiderul tău nu uita să îl cumperi / culegi!

Nici nu-ți urez poftă bună pentru că oricum te vei bucura de gustul lui! (mai multe informații despre valoarea alimentelor și modul în care să le adaugi în alimentația ta poți citi în ghidul de nutriție „Sănătatea are talie” – mai multe despre ghid găsești aici).

23 afișări0 comentarii

Postări recente

Afișează-le pe toate

Comments


bottom of page