top of page
Poza scriitoruluiMihaela Țîbîrnă

Foamea după carne

Actualizată în: 6 dec. 2022

De ce “îți ține” de foame, în realitate, atunci cand consumi carne, lactate, ouă?

Alimentele de origine animală conțin în principal proteine și grăsimi! Nu conțin carbohidrați (doar laptele conține galactoza). Prin urmare digestia lor va începe în stomac, în mediul acid, prin “prespargerea” proteinelor în structuri mai simple și apoi digestia continuă în intestinul subțire, în mediu alcalin până la structuri de aminoacizi

(cărămizile din care sunt construite proteinele). Datorită structurii extrem de complexe a proteinelor de origine animală, acestea necesită o aciditate mult mai mare decât proteinele de origine vegetală, care au structuri mult mai simple (mai puțini aminoacizi).

Ca si cum asta nu ar fi suficient, în sensul că organismul trebuie să munceasca mai mult pentru a produce un astfel de acid puternic (undeva între 1,5-2-3 ph) astfel de proteine necesită și o staționare mai îndelungată în stomac, fiind atât de complexe ca și structură.


Astfel avem senzația mai prelungită de sațietate, dar evident fără vreun avantaj nutritiv elocvent deoarece organismul își va primi nutrienții abia după ce se desăvârșeste digestia la nivel intestinal.


Prin urmare întârzierea evacuării gastrice și aciditatea crescută necesară pentru “spargerea” proteinelor favorizează agresiunea asupra mucoasei gastrice însoțită de consecințe neplăcute, mai ales pe termen lung.

In plus, cantitatea mare de grăsimi din produsele de origine animală întârzie și îngreunează digestia proteinelor, alimentele fiind “îmbrăcate” cu un strat de grăsime care împiedică activitatea pepsinei, o enzimă hidrofilă(care iubește apa și nu grăsimea).


Deci dacă nu ți-e foame așa de repede după ce consumi produse animaliere nu inseamnă că ești neaparat hrănit ci mai degrabă înseamnă că încă mai digeri, sistemul tău digestiv încă este extrem de ocupat!


Prin urmare muncești mai mult ca să fii “răsplătit” și uzezi mai mult în acest fel organismul tău, casa în care vei locui toată viața!


Fă alegeri înțelepte!

Alege alimente care se digeră ușor și oferă mai repede nutrienții.


Pune din când în când sistemul digestiv pe pauză! Nu ieși la “final” în avantaj dacă îți ții permanent energia( sângele)ocupată cu digestia.


Sunt atâtea de regenerat, detoxifiat și vindecat la nivelul celuleor tale! Oferă Cezarului ce e al Cezarului!


Stomacul tă vrea și are dreptul la o pauză zilnic!


Nu mai fugi repede către frigider când simti o ușoară senzație de foame. Foamea, din când în când, nu e “frumoasă”(confortabilă) dar e sănătoasă și avantajoasă!


Alege ceea ce îți avantajează sănătatea și vitalitatea!

PS: Daca îți place ce citești împarte cu prietenii tăi și îți mulțumesc pentru inimioara

4 afișări0 comentarii

Postări recente

Afișează-le pe toate

Comments


bottom of page