top of page
Poza scriitoruluiConstantin Țîbîrnă

Fitness, Pensia și MLM

Actualizată în: 22 dec. 2023

Îmi place să trăiesc clipa, să simt bucuria că trăiesc acum. Dar nu ezit să îmi fac planuri pentru mâine, să concep scenarii pentru viitor. Așasar, acest articol se vrea a fi un preambul la primele evenimente ”dorite” de cei mai mulți dintre oameni la început de an.

Fitness este domeniul care ne duce cu gândul la sală. Un imbold ce se vrea o rezolvare a kilogramelor în plus pe care le deținem sau, câteodată, dorim să arătăm mai bine, cu forme ... „pătrățele”.

Timpul, parcă nu ajunge niciodată sau ne dorim atât de mult timp pentru noi, încât suntem dispuși să sacrificăm activități pentru a făptui altele considerându-le pe acestea din urmă mai importante. Și cu toate acestea, de cele mai multe ori ne înșeală așteptările. Gândul ne duce la pensie - timpul când „vom face tot ce vrem noi” sau „când voi avea mulți, mulți bani, voi face numai ce vreau eu”.

Se pare că ne vom înșela din nou. Pensionarea și îmbogățirea șterg pe jos cu așteptările noastre.

Dar îmbogățirea are și o latură satisfăcătoare. Poți face mai multe decât atunci când sărăcia este stăpână în portofelul tău. Dar banii, știm, se fac cu efort și timp, cel mai adesea. Și cu toate acestea, societatea modernă oferă o oportunitate în care banii și timpul pot fi câștigați la pachet - MLM - Multi Level Merketing.

Nu voi detalia acest subiect, au făcut-o alții foarte bine. În schimb, familia mea trăiește de peste 20 de ani cu timp și bani din multi level marketing. Și știți cum e în ziua de azi: casă (curte, grădină ...), mașini, copil la școli superioare (medicină), vacanțe, excursii ... Toate acestea activând în această industrie.

Dar de ce am făcut această asociere critică între fitness, pensie și multi level marketing?

E sfârșit de an și vine unul nou cu speranțe mai mari. Și fiecare dintre noi avem așteptări. Să vedem:


  • Foarte multi oameni isi fac abonament la o sala de fitness, dar sunt putini cei care se duc consecvent sa faca exercitiile. Cei care se duc consecvent si lucreaza serios obtin rezultatele dorite si sunt admirati de toti pentru abdomenul plat, cu "patratele" si chiar pentru intregul lor corp "sculptat"/tonifiat. Oamenii care si-au facut abonament si nu merg la sala, recunosc ca e vina lor ca nu s-au dus si nu au pierdut in greutate. In general, nu dau vina pe sala de fitness si nu afirma ca aceasta nu este buna (si cu toate acestea mai sunt si unii care fac asta).


  • In alta ordine de idei, este de-a dreptul impresionant cum oamenii invata, se educa si merg la serviciu, 20-30-40 de ani. Isi doresc sa atinga maestria itr-un anumit domeniu si ies la pensie cu un venit de 3 ori mai mic decat salariul primit atunci cand erau angajati si cu toate acestea, atunci cand incep o afacere proprie (clasica sau MLM) vor sa se imbogateasca repede, eventual fara efort , fara efortul de a-si maestri actiunile si chiar mai mult, nu isi asuma responsabilitatea rezultatelor obtinute. In acest caz este clar ca nu sunt cele dorite si dau vina pe companie, pe produs, pe instruire si pe orice altceva in afara de ei.


  • Am citit o statistica financiara de curand si am inteles astfel de ce din 100 de oameni care incep o activitate intr-un MLM doar 3-5 merg mai departe si dobandesc succes (mai mic sau mai mare) si recunosc ca procentul este aproximativ la fel cu cei care adopta o dieta la moda (de pe net sau de oriunde) pentru pierdere in greutate. In schimb, este unul deosebit de mic comparativ cu reusita de 60-65% a celor care:

    • cer ajutorul unui specialist în nutriție și devin astfel constienti si bine informati (cu sprijinul acelui specialist - cu alte cuvinte depun efortul de a invata / afla)

    • și adoptă un stil de viață sănătos (adică acționează un timp lung (!)

Ceea ce mă bucură fiindcă constat astfel, că acești oameni devin din ce in ce mai responsabili de starea lor de sanatate pe termen lung!


Am facut aceasta analogie care se poate extrapola la orice domeniu al vietii umane, fiindca oriunde, unii nu au succes defel, unii au succes moderat, iar altii au succes considerabil.


Si concluzionând totuși, am asociat cei trei termeni tocmai pentru ca nici un obiectiv nu poate fi atins fara munca/efort si niciodata "peste noapte". Norocul care i-a lovit pe unii are de fapt ore/zile/luni/ani de munca in spate (până și venitul rezidual numit pensie se obtine LA FINALUL a peste 20-30 de ani de muncă).

Vrei să afli ce, cum și cât am acționat în toți acești ani? Te invit alături de familia mea, să „tragi cu ochiul” la viața noastră. Ne găsești pe internet în câteva locații: https://www.greenclass.ro/


Acum ai șansa unui suport temeinic confirmat. Te așteptăm alături de noi, te întâmpinăm cu drag.

16 afișări0 comentarii

Postări recente

Afișează-le pe toate

Comments


bottom of page