top of page
Poza scriitoruluiMihaela Țîbîrnă

Experiența mea uleioasă

Actualizată în: 27 iul. 2023

“Experiența mea uleioasă” este zilnică din septembrie 2022. Și de fapt sunt mai multe experiențe

uleioase pe parcursul unei zile, pentru că a devenit ceva firesc să mă îndrept către raftul cu colecția mea de sticluțe. De la somnul care este acum impecabil (nu ca as fi avut vreodata insomnie dar nu era totdeauna un somn continuu pe parcursul noptii si nu era mereu odihnitor) până la digestia brici, calmarea si regenerarea chiar uimitoare a pielii după arsuri casnice (stiti voi doamnele ca va mai frigeti uneori), hidratarea tenului si diminuarea sau dispariția petelor și a ridurilor fine (aici trebuie perseverență nu glumă….).


Nu mai zic cât mă amuz când stau seara afară să mă bucur de mireasma florilor și de vara pe care o iubesc cel mai mult dintre anotimpuri… și țânțarii îmi dau doar târcoale pentru că nu le place menta, eucaliptul, lavanda. Eu doar mă amuz dar ei rămân flămânzi și pe mine mă scutește toată treaba asta de inflamațiile și mâncărimile urâte de piele care urmeaza dupa o pișcatură de țânțar, în cazul meu…nu știu la voi cum e.


Experiențele de calm, liniște, pace, detașare de situații care altădată m-ar fi agitat și încrâncenat acum le trăiesc ca fiind firești. Știu că uleiurile esențiale își fac treaba silențios dar cu potență maximă, iarăși zic…în cazul meu. Nu știu cum e la voi. Și dacă le-ați încercat și …dacă ați încercat din cele doar 1% care sunt pe piață, naturale, pure și extrase corect fin plante potente crescute în habitatul lor natural.


Apropo… 77% dince găsiți în lumea largă sunt sintetice, adică nu au văzut niciodată planta. Ce șanse are un om care nu știe aceste detalii (și multe altele) nu știe-de aceea vă invit pe zoomuri unde explic în detaliu ce si cum stă treaba aici) să “nimereasca” un ulei esențial care a vazut planta crescuta in habitatul natural (nu crescută în seră), fără chimicale, extrasă prin metode care nu afecteaza calitatea produsului final? Ce șanse! Extrem, extrem de mici, mai ales în condițiile în care mulți umblă după ieftin neluând în calcul decat asta cu “cât costă”…să coste cât mai puțin.

Eu știu un lucru, că nu tot ce strălucește e aur. O știe toatâ lumea. Câte gablonțuri din tinichele nu avem? Doar vopsite frumos. Ei, la fel, nu orice sticluță din plafar sau cumpărată on line este ulei esențial doar pentru că miroase frumos.


Hai, că ați înțeles, sper, că ar fi avantajos dacă tot plătești un ban să primești ceea ce scrie pe etichetă și nu altceva (din păcate primești altceva și asta e regulă nu excepție).


De când folosesc uleiurile care indeplinesc condițiile de puritate am experiențe uleioase, nu și înainte când îmi furam eu singură căciula folosind uleiuri esențale doar cu etichetă nu și cu conținut adecvat. Și tocmai de aceea stăteau pe raft și nu prea mă atingeam de ele…intuiția funcționează


Și prin urmare, începând din septembrie 2022 am dat gata aproximativ 40 de sticlute de uleiuri esențiale, împreună cu soțul meu, Constantin Țîbîrnă Nutriționist Dietetician.


O să ziceți…așa multe, cum? Păi, le folosesc în toate formele: aromatic (difuzor si din palme), inhalații fierbinți când e cazul de tentative de răceală (dar asta nu prea mai e la mine că stau zilnic cu nasul pe ele…), intern (sublingual), topic (mai ales acum vara pentru țânțari, masaj simplu și simfonia celulara Boyd Truman pentru a susține trezirea medicului interior).


Ce zici, te lași și tu „uns” cu arome terapeutice?

5 afișări0 comentarii

Postări recente

Afișează-le pe toate

コメント


bottom of page