top of page
Poza scriitoruluiConstantin Țîbîrnă

Curajul nemăsurat din fața ecranului telefonului și emoția de final

Azi doar o picătură de nutriție (spre final).

N-am fi oameni dacă nu am deschide gura să vorbim, să comunicăm cu cei din jur. Internetul ne-a permis să avem curajul să „vorbim” cu oricine, că îl cunoaștem sau nu, ceea ce e un mare câștig, pentru că în offline abia deschidem gura dacă ne privește cineva în ochi.

În schimb internetul ne-a permis să dezvoltăm curajul de a iniția contacte din spatele unei poze cu peisaj, floare sau orice altceva dar nu cu fața reală a noastră.

Psihologii afirmă că e foarte dificil să îți prezinți opinia contrară fără să te implici emoțional. Cu atât mai mult cu cât cea mai comună credință mentală este cea de împotrivire.

„Eu am dreptate” „Așa știu eu” „Nu (te) cred” ...

Să fiți sănătoși ! Adevărul nu are nevoie de susținere (mai ales) din partea celor care i se împotrivesc. Adevărul are fundamentul clădit pe bun simț. Bun simț care e subnutrit la mulți dintre potrivinici.

Acum vă invit să comentați. Un pic, la final am promis,


* * * * *


Picătura de nutriție emoțională


Mai e un pic și începe toamna, calendaristic. Ai emoții? Cât de mari sunt emotiile când deschizi frigiderul?


Oare de ce a ajuns un subiect la modă „mâncatul emoțional”?


De fapt orice facem în viață e legat de emoție. Orice acțiune are și o componentă emoțională. Să vă fie clar!

Când mai accepți să fii mentorat pentru mâncatul emoțional, gândește că de fapt ai la îndemână o soluție cu mult mai ieftină.

Cumpără și „umple” frigiderul cu alimente de calitate! Așadar, când deschizi frigiderul ... surpriză! Vei mânca hrană sănătoasă! Deci sentimentele sunt la fel dar acțiunea devine una îmbunătățită.


Așadar, te mai lași păcălit de promisiunea rezolvării mâncatului emoțional? E ceva cuantificabil în acest tip de ajutor?


Lasă un comentariu. Te rog spune (curaj!) când ai apelat la ajutorul cuiva pentru a-ți rezolva mâncatul emoțional și ce rezultate ai obținut. Și poate ne spui și ce sumă ai lăsat acolo. Vei ajuta pe toți cei care ne citesc să aleagă în cunoștință de cauză. Mulțumim!

4 afișări0 comentarii

Postări recente

Afișează-le pe toate

Comments


bottom of page