top of page
Poza scriitoruluiConstantin Țîbîrnă

Cum vine boala pe nesimțite și nu știm de unde

Actualizată în: acum 4 zile

NOI CUVINTE PENTRU PRIETENI VECHI - ATENȚIE!

Cum vine boala pe nesimțite și nu știm de unde.


Se știe de foarte mulți ani că există o legătură între produșii de glicare avansată finală (cunoscuți și sub denumirea AGE) din alimentele de origine animală și inflamația și stresul oxidativ din organism.

Ce-o fi însemnând asta? E ca o limbă străină pentru cei mai mulți dintre noi. Limbajul științific ne ”prinde urechile”.

Produșii de glicare avansată finală sunt molecule care apar în urma reacțiilor între zaharuri și proteine ​​sau grăsimi și se formează atunci când alimentele respective sunt prăjite / grătar.

Moleculele AGE se acumulează în organism și pot influența progresia bolilor în care sunt implicate stresul oxidativ și inflamația.

Studiile au demonstrat că în corpul persoanelor cu artrită inflamatorie se regăsesc niveluri mai mari de AGE față de cel al persoanelor care nu se confruntă cu această boală. Acest fapt joacă un rol important în dezvoltarea și progresia osteoartritei prin acumularea AGE în oase și articulații.

Nu de curând (cei care) ați participat la programul de tratament nutrițional în afecțiunile articulare și osoase.

Ei, pentru voi, dar și pentru toate persoanele cu afectare articulară și osoasă, capătă sens înlocuirea alimentelor de origine animală cu cele de origine vegetală pe întreaga perioadă de tratament.

Acest fapt permite reducerea încărcăturii totale de AGE din organism. Evident că modul de preparare al oricărui aliment are importanță în evoluția bolii / stării de sănătate.

Cât e de vastă cunoașterea.

Pentru toți, cu drag Constantin

11 afișări0 comentarii

Postări recente

Afișează-le pe toate

Comments


bottom of page