top of page
Poza scriitoruluiMihaela Țîbîrnă

Cum să faci primii 6 pași pentru a slăbi sănătos

Eu sunt creatorul rezultatelor mele! Tu ești creatorul rezultatelor tale!


Da, știu, nu sună confortabil când vine vorba de slăbit și sănătate. Te uiți în oglindă și nu-ți vine să crezi sau nu îți convine unde ai ajuns și ce vezi? Sau ai fost la “n” medici și nu ți-au găsit încă leac?


Răspunsul este doar la tine. Ceea ce ai făcut zi de zi și poate încă mai faci, ceea ce bei, ceea ce mănânci, cum și când te odihnești și felul în care te relaxezi și chiar și ceea ce pui pe pielea ta, și felul în care respiri și ce fel de aer, toate te impactează într-o măsură mai mare sau mai mică, lasă urme în felul cum arăți, cât de sănătos și vital ești și chiar cât de lungă și frumoasă va fi viața ta.


Dintre toate consecințele neplăcute ale unui tipar de stil de viață “păgubos” greutatea corporală în exces este de departe cea mai evidentă, pentru că…e la vedere și mai ales pentru că, inevitabil produce mai devreme sau mai târziu disconfort fizic, psihic și probleme de sănătate sub umbrela bolilor cronice degenerative și chiar invalidante (coxartroza și gonartroza, fracturi, accident vascular, infarct etc).


Poate ai “încercat” și tu o dietă, două, trei, ca tot omu* dar ai clacat pentru că nu poți să o ții așa în diete la nesfârșit.

Vrei și tu să te bucuri de “plăcerile vieții”și să mănânci ce îți place (mai degrabă să mănânci ceea ce ești deja obișnuit).

Sau poate ai dat ceva kilograme jos dar le-ai pus dublu înapoi. Nu îți dai seama de ce și devii blazat.

Dar oglinda nu îți dă pace, nu-ți place ceea ce vezi( dacă eșt sincer!) iar felul în care te simți cu sănătatea nu te liniștete deloc.

Dacă ai ajuns în acest punct știi că tu ești creatorul!

Dă-mi voie să îți spun că tot tu va trebui să decizi ce vei face în continuare pentru a întoarce roata în cealaltă direcție.

Nu îți recomand să începi o altă dietă pentru o perioadă ca să topești kilograme și kilograme. Culmea e că asta chiar “funcționează”! Sunt sute sau mii de diete care funcționează și topesc kilograme dar din păcate sănătatea ta va avea de suferit.


Dacă te joci cu corpul tău experimentând din când în când dietele la modă care nu țin cont de fiziologia și biochimia specifică organismului uman, cu siguranță nu vei culege roade bune.


Îți recomand să te uiți în oglindă, eventual la analizele tale medicale, și mai ales la felul în care te simți. Și dacă nu îți place ce vezi și ce simți ia decizia să schimbi asta pentru totdeauna. Nu vei reuși deodată. Vei face pași spre “acolo”. Dar fă primul pas, mai întâi informându-te temeinic.


Iată care sunt primii 6 pași:

1. PREGĂTIREA ÎN VEDEREA TRANZIȚIEI LA O ALIMENTAȚIE SĂNĂTOASĂ PENTRU PIERDERE ÎN GREUTATE

  • Este necesar să cunoști punctul în care te afli ,

  • să descoperi atât motivația în DE CE-ul tău

  • cât și modul în care finalizezi acțiunile tale (le amâni, le duci până la capăt sau renunți la ele când apare primul hop?)

2. ELIMINAREA ALIMENTELOR CARE NU SUSȚIN PROCESUL SĂNĂTOS DE SLĂBIRE


3. LISTA DE CUMPĂRĂTURI


4. STABILEȘTE UN PLAN ALIMENTAR DUPĂ REGULI CLARE :

  • CÂND ȘI CÂT MĂNÂNCI,

  • COMBINATIILE ALIMENTARE,

  • MODUL ÎN CARE FACI CUMPĂRĂTURILE ALIMENTARE

5. IEI ÎN CLACUL MIȘCAREA, RELAXAREA ȘI ODIHNA


6. JURNALUL ALIMENTAR E SEFUL TĂU - SCRII PERIODIC TOT CE MĂNÂNCI (foarte important pentru auto-analiză)


În webinariile Green Class vorbesc pe larg despre „Cum să faci primii 6 pași pentru a slăbi sănătos.

Vizionează webinarul aici și câștigă încredere că poți reuși!

Dacă vrei să creezi alte rezultate fă alte acțiuni. Doar tu poți asta, nimeni în locul tău!

#slăbeștearmonios

Commentaires


bottom of page