top of page
Poza scriitoruluiConstantin Țîbîrnă

Corpul uman, o mașină de cursă lungă

Mașina ta de-o viață - corpul tău


Tu, șoferul, ești la început de an. Ai un automobil de top sau unul „comun”. Mergi pe drum și tu alegi drumul, stațiile și destinația. Că folosești o hartă sau nu, pe unde mergi și cum mergi pe drum toate sunt alegerile tale. Tot acest ansamblu cu directa ta implicare conferă rezultatele pe tot parcursul acestei plimbări, atât în exterior (situație materială, relații ...) cât și în interior (emoții, gânduri, stare de sănătate).


Acum, gândește că mașina este corpul tău, șoferul ești tu și drumul pe care mergi este viața ta.

”Mașina” pe care o primim în viață nu o putem schimba, dar cum o intreținem, pe ce drumuri o purtăm și cum ocolim gropile sunt elementele care ne făuresc stilul de viață.


Și aici avem următoarele atenționări de la viață:


  1. Dacă mașina se strică sau se șubrezește vei merge mai puțin drum, în mai puține locuri, vei amâna sau chiar renunța la a mai vizita unele dintre acestea.

  2. Șoferul se simte bine într-o mașină întreținută. Starea șoferului este dată și de modul în care răspunde mașina (evident corpul lui).

  3. Șoferul mai pleacă din când în când din mașină. Noaptea, în somn, șoferul (tu) o ia la pas prin univers și, depinzând unde, cât și cum merge se va întoarce la mașină obosit sau odihnit, mulțumit sau dezamăgit, bucuros sau întristat, fericit saau îngrozit (de coșmaruri).

  4. Viața are nevoie de adaptari constante, drumul pe care mergi acum cu mașina s-a îngustat, e doar pietruit, mai și plouă, sau mai degrabă burnițează și e polei. Evident că vei conduce prodent (poate).

  5. Când mașina se strică (îți reamintesc că e vorba de corpul tău care se îmbolnăvește) nu ești foarte trist, știi că se va „repara”. Poate fi un moment de respiro pentru șofer și pentru mașină. E un motiv bun să „te urci pe un munte” și să pivești cum arată drumul tău : unde ești, de unde vii, pe unde ai fost și ce ți revelează la orizont. În plus, mașina „o duci la un doctor”, dar ce-i mai uimitor este că inteligența corpului trezește medicul său interior și tu „pleci pe munte” și-l lași să își facă treaba. Ba chiar poți să îi dai la mână ce are nevoie. Bineînțeles că n-ai să-i dai o cheie de 16 când el îți cere una de 24. Mașina ta este vie, ea are nevoie de piese de schimb potrivite, din natură!

  6. Mai sunt și parteneri de trafic ....

  7. Când, la final, parcăm definitiv mașina, mergem ... mai departe. Bucuroși și mulțumiți de plimbare și de... mașină. Sau din contra.


Așadar urcă-te la volan, fii mulțumit de mașină și de drumul parcurs, dar alege înțelept ruta. Fă-ți un stil de viață care să ocolească cel puțin gropile.


Când ai devenit un șofer bun, poți deveni un instructor bun pentru alți șoferi sau le poți face și lor o copie la harta pe care tu o folosești. Pentru asta suntem aici.


Te ajutăm să vezi de mașina ta și să îmbunătățești alegerile tale pe un drum mai bun, al tău.

Dacă ai înțeles paralela corp uman - mașină, ești binevenit în service-ul naturii - stații deschise de noi mai aproape de drumul tău.

Iată adresele stațiilor unde ne găsești :

_________


Postări recente

Afișează-le pe toate

コメント


bottom of page