top of page
Poza scriitoruluiConstantin Țîbîrnă

Chimia corpului dă tonul vieții tale

Te-ai gândit vreodată la activitatea enormă din interiorul tău, la chimia corpului tău? Chiar acum în corpul tău sunt o mulțime de activități pe care tu nu le conștientizezi dar asupra lor ai o puternică influență prin tot ceea ce faci cu viața ta?

Ești vesel sau trist, optimist sau pesimist, plin de energie sau obosit, sănătos sau bolnav, totul este chimie. O chimie a vieții interne a unui imperiu imens, 60-70 trilioane de celule. Toți acești supuși trăiesc o viață în deplină concordanță cu alegerile împăratului, TU!

Așadar, cum își duc viața supușii tăi?

Sunt săraci, flămânzi, supărați, puși mereu pe harță sau din contra sunt bogați, sătui, mulțumiți și în deplină armonie? Sau cu alte cuvinte sunt ei bine plătiți, la timp, primesc tot ce au nevoie în cantități optime? Dacă aprovizionarea este excelentă, serviciul de salubritate funcționează eficient?

Ca să fie și mai clar, ți-ai pus vreodată întrebarea cum se formează sau cum cresc părul, unghiile, pielea? Deci organismul formează în zone specifice aceste formațiuni care cresc din substanțele corpului, de unde provin aceste substanțe? De ce sunt perioade în care aceste formațiuni sunt de proastă calitate, friabile, uscate, subțiri și în alte perioade poți citi sănătatea în ele? Te poți hrăni diferit calitativ și sunt anotimpuri diferite, sau chiar ai alegeri alimentare diferite.

Specialiștii permanent la treabă în chimia corpului

Uite cum stă treaba.

În zonele respective, organismul a postat celule specializate, adevărați profesioniști în producția părului, respectiv, experți în producția unghiilor ș.a.m.d. Pe toată durata activității lor, acești specialiști sunt alimentați cu o anumită materie primă.

De exemplu, firul de păr, o podoabă a corpului la care ținem foarte mult, are în compoziția sa:

  • proteine (cea mai importantă fiind cheratina, compusă din aminoacizii: cistină, cisteină, leucină, metionină, serină, glicină, arginină și treonină)

  • minerale și oligoelemente: seleniu, magneziu, fier, zinc, calciu, cupru și aluminiu.

  • grăsimi (lipide): datorate sebumului produs de glandele sebacee de la nivelul scalpului

  • pigmenți: în rădăcina firului de păr activează o serie de celule numite melanocite care fabrică acești pigmenți, în special melanina (în funcție de tipul, cantitatea și distribuția melaninei determină (genetic) culoarea firului de păr)

  • și apă în cantitate variabilă în funcție de gradul de umiditate al mediului dar și legat de starea de sănătate a organismului

Se poate remarca diversitatea de substanțe. Uimitoare mașinărie rădăcina firului de păr și maeștrii ce activează în aceasta. Cu atât mai remarcabilă este abilitatea acestora de a selecta și prelua din torentul sanguin doar acele substanțe de care are nevoie pentru a-și desăvârși opera, firul de păr de care suntem atât de mândri.

Evident că această abilitate este apanajul tuturor specialiștilor de la nivelul întregului imperiu. Wow! Fiecare la locul lui e mare!

Specializări unice în chimia corpului tău

Toate celulele din corp au veleități unice, deosebite! Am ales totuși să expun slujitorii responsabili de crearea unghiilor, părului, pentru că acestea sunt vizibile. Înțelegându-le, putem să deducem și ce nu se vede, adică măreția muncii de la subsol, muncitorii discreți, tainici.

Repet și evidențiez totodată. Fiecare tip de celule este responsabil de o anumită activitate, fără el organismul nu ar mai fi la fel și nu ar mai funcționa la cote maxime. Așadar, imperiul se bazează pe ei, pe acești specialiști. Ei sunt unici și își fac treaba bine și foarte bine atât timp cât sunt bine aprovizionați și remunerați. Tu ce salariu le dai? Cât crezi că valorează munca lor în stablitatea imperiului, care ești tu, corp uman? Cu ce îi hrănești? Stau ei la masa ta la loc de cinste?

Acum ai înțeles de ce este importantă alimentația ta?

Iată cea mai bună soluție pe care o susțin ca și profesionist, ajutat de recomandările marilor voci ale lumii științifice. A mânca după principiul: variat, de sezon și mai aproape de natură îți asigură toate substanțele nutritive esențiale care sunt necesare organismului tău. Gândește! Fiecare dintre alimente este constituit dintr-o combinație de substanțe chimice în proporții diferite. Această caracteristică asigură varietatea atât de necesară. Mai aproape de natură este sinonim cu consumul alimentelor curate, fără adaosuri chimice industriale.

Aici găsești un ajutor important în alegeri variate, de sezon și mai aproape de natură: https://www.greenclass.ro/post/alimente-care-farmeca-virusi

Și nu pot încheia fără să îți accentuez importanța specialiștilor din interior, din locurile cheie. Un singur exemplu. Inima are specialiști care nu dorm niciodată, celulele musculare miocardice. Așadar, zilnic, aprovizionarea inimii, mai precis a mușchiului cardiac, este vitală. Iată un motiv însemnat pentru a deveni responsabil de ceea ce ingerezi și ce rezultate va avea chimia corpului tău.

Ai la dispoziție o multitudine de articole cu specific alimentar și stil de viață sănătos. Citește-le și asigură-te că procedezi corect. Atunci când hotărăști să faci schimbări în alimentația ta lasă un comentariu sau întreabă și te ajut cu drag.

Nu uita, ești împărat peste mulți, foarte mulți supuși! Viața lor depinde de alegerile tale!

Fii un domnitor înțelept. Mult succes la conducere!

9 afișări0 comentarii

Postări recente

Afișează-le pe toate

Comments


bottom of page