În ultimii ani, această întrebare se întâlnește din ce în ce mai des pe diferite grupuri în rețelele de socalizare. Și da, există „CEVA”, dar din păcate, oamenii caută soluții pentru problemele lor care să fie facile și ușoare, chiar dacă astfel de stratageme au dezamăgit pe mulți alții anterior.
Există totuși și vești bune. Doar că orice lucru valoros necesită implicare și efort.
Am mai spus și repet: sănătatea este unul dintre cele mai valoroase aspecte din viața noastră a tuturor. Având această seminificație și întreținerea ei „costă”, după cum spuneam, timp, implicare și efort pe măsură! Așadar mentenanța are nevoie de specialiști care știu ce și cum.
Acel CEVA este : .să știi și să acționezi în folosul sănătății este de-a dreptul miraculos pentru viața fiecăruia dintre noi.
Ceva pentru inimă și vase de sânge
Majoritatea oamenilor știu câte ceva despre structura și funcțiile vaselor de sânge și ale inimii. Dar știu mult mai multe despre factorii de risc care pot afecta sănătatea sistemului cardiovascular: fumat, grăsimi saturate, colesterol, zahăr, făina albă, alimente prăjite ... și multe altele.
Ce-ai spune dacă, ... ? Ei bine, află că există o cale extrem de la îndemână (acel CEVA) prin care să îți întreții sănătatea inimii într-un mod extrem de eficient.
E vorba de un stil de viață sănătos care implică: - renunțarea la lucruri inutile - fumat, alcool, cafea, și orice alte dependențe - și la sentimente nocive - ură, dușmănie, invidie ... - aplicarea zilnică a principiilor de alimentație sănătoasă.
Modele de urmat
Hai să intrăm într-o lume nouă în care puterea exemplului este dată de oameni de top care au trăit într-o sănătate perfectă, vitali, energici și activi până la vârste înaintate și toți fiind promotori ai alimentației optime:
Dr. Linus Pauling, dublu câștigător al Premiului Nobel, a murit la 93 de ani, dar principalele sale descoperiri le-a realizat după vârsta de 65 de ani !
Dr. Abram Hoffer biochimist, medic și psihiatru, promotor fervent al alimentației optime, a murit la 91 de ani
Dr. Roger Williams a descoperit vitamina B5 și acidul folic, a promovat alimentația optimă și a trăit până la 96 de ani (profesând până la 95 de ani!)
Dr. Carl Pfeiffer inițiatorul tratamentelor nutritionale pentru bolile mentale. După ce a suferit un infarct miocardic masiv la vârsta de 51 de ani și i s-a prognozat durata de viață până la un an, a făcut modificări în alimentația sa, fiind deosebit de activ până în ultima zi a vieții sale la vârsta de 80 de ani.
O alimentație optimă, după cum spuneam, e la îndemâna tuturor. Este simplă, prea simplă pentru a fi luată în serios, precum că ar avea acele rezultate miraculoase pe care toți practicanții săi le dețin pentru toată viața. Spre dezamăgirea oponenților sau scepticilor alimentația optimă nu așteptă aprobarea lor sau a oamenilor de știință, ea își face treaba invariabil pentru oricine și-o însușeșete.
Ce poate fi mai stimulator ca aceste exemple de viață lungă și sănătoasă?
Pentru mine acești oameni sunt adevărate surse de inspirație. Am studiat stilul lor de viață, pe care l-au și promovat fiecare dintre ei. Există o asemănare evidentă între recomandările lor, iar multe dintre acestea fiind preluate și puse în practică de mii de oameni din întreaga lume.
Dacă și pentru tine aceste exemple te motivează, pune-te pe treabă ca să atingi o „sănătate de fier”.
În tot ceea ce promovez, ca și nutriționist dietetician, mă las inspirat de astfel de vieți împlinite și bogate în sănătate și energie. Aleg să trăiesc asemeni lor pentru că au demonstrat prin viața lor că a meritat!
Și, încă ceva: nu sunt singurii, cu altă ocazie îți voi deconspira și alți virtuozi ai vieții lungi, sănătoasă și vitală.
În final, ce pot să-ți mai spun? Merită oare să-ți schimbi radical deprinderile alimentare și stilul de viață ca să fii sănătos, vital și activ până la vârste înaintate?
__________________________
Comments