top of page
Poza scriitoruluiConstantin Țîbîrnă

Cei mai simpli și siguri 3 pași pentru pierdere în greutate

Actualizată în: 8 dec. 2022

Surplusul ponderal a devenit o problemă pentru cei mai mulți dintre oameni. Fie că sunt de vârstă foarte tânără – copii sau tineri, fie că sunt adulți sau bătrâni. Și din păcate societatea continuă să ne ofere același tipar alimentar și aceeași soluție: dietele la modă. Cu alte cuvinte ne lasă să ne descurcăm singuri. Și nu e rău pentru că acum ai la îndemână primii 3 pași simpli și siguri care te pot ajuta să pierzi în greutate.

Organismul tău se încăpățânează să păstreze kilogramele în plus chiar dacă ai depus nenumărate eforturi pentru a scăpa de ele. Soluția cea mai bună este să apelezi la ajutorul unui dietetician pentru o dietă personalizată. Dacă reușești să ajungi în cabinetul acestuia ești deja pe drumul cel bun. Aici vei primi recomandări care te vor ajuta să îți atingi obiectivul mult visat.

În orice situație te-ai afla poți dobândi beneficii însemnate și atunci când acționezi singur. Dar nu uita: doar aplicând următoarele trei recomandări se vor petrece adevăratele miracole.

1. Elimină zahărul și carbohidrații simpli și înlocuiește-i cu fructe de sezon

Această acțiune este cea mai importantă dintre cei 3 pași simpli și siguri pentru pierderea în greutate. Consumă fructe de sezon în dauna zahărului și carbohidraților simpli.

Zahărul și carbohidrații simpli trec cu mare ușurință din intestin în sânge unde cresc rapid și exagerat nivelul glicemiei. În acest context, pancreasul va produce și elibera în sânge o cantitate crescută de insulină. Tot pentru a readuce la normal nivelul glicemiei celulele hepatice vor prelua glucoza în exces din sânge și o vor transforma în grăsime. De aici, rolul organismului este de a o depozita acolo unde consideră el necesar.

Fructele consumate ca atare prin aportul de fibre și micronutrienți favorizează aportul optim de ”combustibil” de calitate, respectiv de glucoză într-un ritm lent numai bun pentru susținerea funcțiilor energetice ale organismului și fără riscul de a crește glicemia sanguină la nivele exagerat de mari. Astfel te poți bucura de gusturi dulci fără frica de a crește masa grasă a corpului tău. Bineînțeles consumul se bazează pe bunul simț al fiecăruia.

Iată aici un ajutor indispensabil pentru alegerile gustative dulci – de sezon: Fructul de sezon – un deliciu care înlocuiește cu succes orice desert

2. Mănâncă proteine și grăsimi cu vegetale : legume și frunze verzi

Te-ai născut și ai fost hrănit la sânul mamei tale. Apoi, la câteva luni ai primit și alte alimente conform unui program alimentar numit diversificarea alimentară a bebelușului. Chiar dacă prima ta reacție la noile alimente a fost de a le respinge, perseverența administrării acestora s-a finalizat cu acceptarea lor. Astfel ai început formarea noului tipar alimentar care va culmina cu alegeri proprii atunci când vei ajunge adult. Mai târziu, urmează să simți pe propria piele greutatea în exces și îmbolnăvirile nedorite. Ce nu ai mâncat până în prezent este de o necesitate vitală: e vorba de consumul zilnic de legume și frunze verzi.

„Consumați zilnic fructe și legume”

Miile de studii, reclamele media și recomandările nutriționiștilor ne îndeamnă insistent „consumați zilnic fructe și legume”. Este evident că cel mai corect tipar alimentar conține și o parte însemnată de alimente de origine vegetală. Cu alte cuvinte, adaugă preparatului termic de la masa principală o salată „uriașă” de legume și semințe crude. Asezonează totul cu ulei presat la rece de măsline, semințe de in sau de cânepă. La gustări bucură-te de gustul fructelor de sezon.

Și cât de importantă este această asociere pentru digestie dar și pentru multe alte procese interne ale organismului! Celulele tale vor avea câștiguri funcționale majore primind un aport nutritiv net superior. Acest fapt le va permite acestora să consume mai rentabil caloriile ingerate la ultima masă. Rezultă o creștere a metabolismului și prin acest proces, ca ”de la sine”, va rezulta o ardere pronunțată a excesului de grăsime corporală.

3. Practică exerciții simple cu minim de efort în fiecare zi, dimineața și seara.

Din cei 3 pași simpli și siguri acesta este cel mai simplu. El nu îți solicită cheltuieli financiare, ci doar un minim de timp și un dram de încredere că vei obține rezultate spectaculoase cu minim de efort, ÎN TIMP! Pe scurt, câteva minute de gimnastică, simple, ușoare, dimineața te vor revigora și „încălzi” pentru o nouă zi. Vei pune în mișcare mușchii, tendoanele, nervii care s-au relaxat pe perioada nopții. Astfel, corpul tău va fi cu mult mai capabil să devină instrumentul care să acționeze pentru atingerea obiectivelor tale! Seara, aceleași exerciții vor fi urmate de o stare evidentă de relaxare care te pregătește pentru un somn profund și odihnitor.

Nu e nevoie de sală, de eforturi fizice epuizante și cu durată mare. Câteva mișcări pe perioade mici de timp și executate ZILNIC, dimineața și seara te vor ajuta în mod surprinzător la îndepărtarea excesului de grăsime corporală. Ce poate fi mai simplu și eficient?

Iată și un set de exerciții minore dar cu valoare imensă!

Orice mișcare fără efort excesiv și fără epuizare. Practicați ZILNIC:

  • gimnastică : aplecări , fandări, elongații,

  • plimbări, ușoare alergări,

  • flotări, genuflexiuni, abdomene,

  • respirații profunde de ventilație și aport suplimentar de oxigen.

  • la fiecare a 5-a zi, (dacă corpul vă permite !) adaugați câte o execuție din fiecare tip, inclusiv o respirație de ventilație.

Alătură-te miilor de oameni care se bucură de rezultate fantastice în urma aplicării zilnice a unui program de câteva minute de exerciții fizice. Doar după ce-l vei executa un timp suficient de lung vei remarca eficiența sa. Gândește-te ce valoare are perseverența spălatului pe dinți.

____________________

Aceștia sunt cei 3 pași simpli și siguri pe care îi poți aplica zilnic fără să faci schimbări majore în viața ta. Dacă ai nevoie de mai multe informații și suport suplimentar te poate ajuta ghidul de nutriție Sănătatea are talie pe care îl găsești aici.

Postări recente

Afișează-le pe toate

Comments

Couldn’t Load Comments
It looks like there was a technical problem. Try reconnecting or refreshing the page.
bottom of page