top of page
Poza scriitoruluiConstantin Țîbîrnă

Ce este si cat de important este tratamentul nutritional?

Actualizată în: 21 ian.

Ce este si cat de important este tratamentul nutritional? (foarte pe scurt:)

Sănătate cu alimente, super-alimente și suplimente


Poți să redevii sănătos cu adevărat după ce te-ai îmbolnăvit? Crezi că e posibil? Cum putem oare să ajutăm organismul să redobândească funcțiile pierdute?

Cu toții am cunoscut sau am experimentat personal vindecarea. Dar foarte puțini cred că schimbarea alimentației poate aduce rezultate miraculoase.


Pentru sănătatea mea aș face orice ... atunci când doare („arde”).

Cred că toată lumea știe că prevenția este cel mai bun medic. Și cu toate acestea, omul este tentat să „nu de-a doi bani” pe sănătate până nu suferă, ca și cum pentru a menține sănătatea nu trebuie să depui niciun efort.

De-a lungul timpului am mai spus: copilul crește cu ... substanțele din hrană, mai bine spus din mâncare! Corpul lui, al copilului, dar și al adultului înlocuiesc periodic substanțele care îl constituie, pe cele uzate chiar mai repede. Și, ce să vezi? Substanțele noi vin din ... mâncareee! Iacă-i bună!

  • E clar de aici că hrana de calitate aduce substanțe de calitate și corpul va fi pe măsură: sănătos - funcțional - vesel .

  • Din contra, o mâncare de proastă calitate crează organismului mari ... probleme de adaptare atât structural cât și funcțional și devine bolnav - disfuncțional și ... supărat .

Alimentația primul pas

Din titlu acestui articol se deduce așadar că primul pas este alimentația. Nu poți spăla rufele și să crezi că vor ieși curate dacă mai adaugi și noroi - cu alte cuvinte nu poți fi (din nou) sănătos dacă „noroiul” vine odată cu mâncarea de proastă calitate.

Nu rămâne decât să schimbi alimentația ! (în această direcție regăsiți suportul nostru în programele de nutriție green class - individuale și de grup - vezi www.greenclass.ro).


ALIMENTAȚIA DE CALITATE ESTE ESENȚA PREVENȚIEI Prevenția nu se poate stabiliza fără alimentație de calitate, super-alimente și mai nou fără suplimente. În ultimul caz necesitatea suplimentării este susținută de multiplele agresiuni ale mediului ce agresează atât omul cât și hrana acestuia. (Calitatea hranei moderne este un subiect destul de vast, destul de cunoscut dar care nu are loc aici și acum. Este pe larg dezbătut în programele și live-urile noastre).


ALIMENȚIA ÎN AFECȚIUNI Când corpul „scârțâie” alergăm după o soluție rapidă, imediată, că doar ne cheamă datoria, nu-i așa? Deci tot exteriorul, tot alții și altele sunt mai importante. Căutăm să împlinim cerințele comunității, grupului de care aparținem considerându-le (extrem de) importante , cu mult mai însemnate față de așteptările propriului corp (adică sănătatea lui viitoare).


TRATAMENTUL NUTRIȚIONAL este unul din elementele esențiale, de prim rang, în procesul de autovindecare al organismului. Dar, repet, omul vrea o soluție imediată ȘI FĂRĂ EFORT (!), vrea „ceva pentru ...” (cea mai comună expresie pe care o regăsim în grupurile cu „profil terapeutic” din media).

Din fericire, natura oferă și astfel de remedii cu rezultate evidente. Dar din păcate nu pentru toată lumea la fel.


Rezultatele bune și foarte bune se pot obține și prin remedii singulare (o plantă sau un supliment) dar de cele mai multe ori ele survin prin administrarea de remedii multiple (incluzând și schimbarea alimentației!).


În plus, chiar dacă la fiecare dintre suferinzi remediul este activ, acesta reacționează diferit datorită unicității ființe umane - doar de-aia suntem diferiți!


Intervine aici și factorul timp - știrea nu mai e nouă: „ce-ai stricat în ani (în corp) nu poți repara în câteva zile” (sau poate că da, sunt și excepții - atenție excepții!). ______________


Soția mea Mihaela Tibirna Nutritionist Dietetician și cu mine Constantin Țîbîrnă Nutriționist Dietetician sprijinim pacienții, prietenii și cunoscuții în grupuri dedicate, unde oferim soluții viabile pe termen lung (alimentație, super-alimente și suplimente). Iată care sunt aceste grupuri: - Alimentatia pe Baza de Plante - Medicina Stilului de Viata Sanatos, - Tratamente Nutriționale în Bolile Articulare și Osoase, - Sanatatea are Talie, - GreenClass-Programul Ohsawa, - Remedii pt. Sanatate-CELULE STEM

În fiecare dintre acestea oferim informații care să ajute căutătorii de mai bine!


Participând la activitățile grupului vei descoperi alimentele, super-alimentele și acele remedii din plante care să-ți fie utile ție. De unde știi că vor fi eficiente pentru tine? Acest subiect îl dezbatem în grupurile menționate, tot acolo detaliem calea / căile. Ne întâlnim în grup(uri).


7 afișări0 comentarii

Postări recente

Afișează-le pe toate

Comments


bottom of page