Obișnuințele alimentare fiind cu atâtea rădăcini, multe și puternice, te conduc „pe nesimțite” în circumstanțe pe care nu le-ai dorit niciodată.
Când faci o mică schimbare (am spus mică!) în alimentația ta începi să gândești, să cauți și iar să cauți soluții mai bune pentru tine. Inevitabil, neuronii vor accesa noi căi, noi sinapse și gândurile se schimbă, sentimentele se nuanțează pozitiv.
Și unde e voința?
Dacă noile obișnuințe se inflitrează la fel de insiduos, voința își ia vacanță.
Un gând de început, o intenție, este volanul care schimbă direcția. Motorul vieții e pornit de ceva timp (când te-ai născut) și astfel voința devine doar un pasager pe locul din dreapta. E bine să fie prezentă în mașina ta (ai cu cine să faci conversație la drum) ea, voința, este veslă și optimistă. Dar ea nu se implică în condusul mașinii (vieții) decît în situații critice - „fii atent, uite ...!”
Pe această cale, obișnuințele alimentare sunt roțile. Drumul poate fi cu gropi și calea devine grea, poate cea mai grea cale și, ca un paradox, de fapt e cea mai ușoară. Odată dobândite noi obișnuințe lucrurile merg de la sine și avantajul major este dat de tiparul de gândire nou care își face loc încet-încet, și care învinge scenarii, credințe închipuite, neputințe, temeri și ironii proprii sau externe.
Ce poate fi mai plăcut decât starea de libertate astfel creată știind că te-ai ridicat deasupra tuturor acestor poveri? Unde-i voința să trăiești viața acum?
Unde va fi voința după ce vei avea alte obișnunțe, alt drum?
Comments