top of page
Poza scriitoruluiConstantin Țîbîrnă

An după an, sufletul vrea liniște

Actualizată în: 21 ian.

(Era previzibilă o continuare la articolul de pe 1 ianuarie, Viața post sărbători sau cum își îngrijește sufletul tău rănile.)


Sufletul vrea liniște.


Vacanța, timpul liber, fără serviciu. Sufletul tău, privind din străfundurile ființei tale, a vrut și el liniște și relaxare, dar a fost dezamăgit din nou de alegerile tale. Tot în exterior te-ai îndreptat. Casa a fost plină, conversații, muzică, alergătură, cumpărături, tradiții ... Au trecut și sărbătorile. Dezamăgitor. „Suflet neîmplinit!” (nu degeaba cercetătorii au descoperit că luna ianuarie este cea mai tristă perioadă a anului).


Te-ai întors la muncă, planurile și așteptările de la început de an aufost brutal lovite sacadat, zilnic, de realitatea crudă (sau așa se vede a fi).


Neîmplinirea sufletească și loviturile vieții din aceste zile nasc gânduri și adevărate „bătălii interne”, atingând apogeul prin refuzul tacit, dar puternic conștientizat de a mai participa la acest tipar.


Continuarea poate fi:

  • una depresivă și / sau de respingere a realității

  • sau, una armonioasă, prin conștientizarea acestor stări și a cauzelor lor declanșatoare, urmare dată de dobândirea înțelepciunii.


În cea de-a doua variantă, ne vom da seama că nu în exterior ne vom găsi rezolvarea. Viitorul nu-ți garantează starea de fericire dacă pui accent pe acumulare și ... comoditate. De altfel, bulgărele dezamăgirii se tot mărește pe măsură ce se rostogolește în timp, cu atât mai mult cu cât orice lecție neînvățată se repetă iar și iar până la învățarea ei.


Cea mai bună școală pentru absolvirea lecțiilor este cea a conversațiilor cu tine însuți.


Fă-ți timp pentru tine. Întreabă-te. Nicio întrebare nu rămâne fără răspuns!


Iar momentul cel mai bun pentru a sta de vorbă cu tine este dimineața devreme. E perioada din zi în care ești doar tu cu tine, odihnit, într-o profundă stare de relaxare și ignorare a exteriorului. Atunci poți descoperi că sufletul tău vrea să te ajute, să-ți poarte pașii, mintea și sentimentele pe calea cea mai potrivită ție, pentru a fi fericit, oricare ar fi circumstanțele exterioare.


Nu uita. Intotdeauna există o explicație la orice, mai aproape sau mai departe de adevăr, care este de fapt o viziune proprie.


În consecință, așteptările sunt cele care te pornesc, iar rezultatele sunt cele te mențin pe cale sau te opresc. Apoi, alegerea drumului este dată de convingerile / principiile tale, născute la rândul lor de informația la care ai (avut) acces.


Așadar fii deschis, studiază, citește. NU lua de bun totul, fii critic.

  • Informația personalizată este expusă cu interes.

  • Informația adevărată chiar dacă strălucește puternic este aruncată într-un colț sub mormanele de zdrențe personalizate ale societății. Informația adevărată este ruda bună a sufletului tău care stă deasemeni pitit în spatele draperiilor groase.

În final, întregul proces suferă modificări atunci când schimbi informația!

Așa ai alte rezultate! Iar sufletul tău va avea grijă să fie din cele care-ți sunt utile!

4 afișări0 comentarii

Postări recente

Afișează-le pe toate

Comments


bottom of page