Alimente cu valoare nutrițională mai puțin utilizate
- Constantin Țîbîrnă
- 18 aug. 2022
- 2 min de citit
Știința ne arată zi de zi cât de puțin știm din infinitul ce ne înconjoară. Și totuși înaintăm pe drumul pe care ni-l alegem. Organismul uman merge pe calea lui, a vieții, energiei care îl animă. Și o face într-un mod exemplar, dar nu singur. Are un puternic aliat: NATURA.
Alimente „curate” - mai aproape de natură
De ce vrem să consumăm alimente naturale, organice, bio? Instinctiv ne ducem către natură. Și ghici cine nu ne lasă? Adicția pentru alimentele preparate termic și procesate industrial.

Putem „lupta” cu poftele? DAAAA! Mii de oameni au reușit.
Ciuperci shiitake și reishi
Și dacă tot e o luptă, îți lansez o provocare. Cum poți susține sistemul tău imunitar? Iată câteva ajutoare : zincul, vitamina C și complexul biologic activ din ciupercile medicinale shiitake și reishi. Rezultatele nu se lasă așteptate!
* * * * *
Țelina apio
Cei mai mulți oamenii o desconsideră, nu o acceptă, nu o suportă. Pe cât de denigrată este țelina apio pe atât de valoroasă s-a dovedit a fi (o confirmă numeroase cercetări) pentru sănătate.

Încă o dată se adeverește zicala: „ce-i bun la limbă nu-i bun pentru organism”. De fapt. vom considera fructele o mare excepție.
În salată, tăiată cubulețe, dă un gust răcăros și proaspăt întregului ansamblu.
În suc e un gust impresionant: intens și ... foarte intens ! Dacă nu l-ai încercat niciodată nu știi ce pierzi. După aceea, revino aici și lasă un comentariu. Abia aștept !
Tijele de țelină apio au o sută de motive ca să vină în farfuria ta, sau în paharul tău dacă o bei sub formă de suc.
Studiile arată că consumul de țelină poate reduce riscul de cancer de plămâni, sân, ovar, pancreas, ficat și prostată, poate reduce stările inflamatorii asociate bolilor cronice, și are o contribuție marcantă în protecția sistemului cardio-vascular. Și câte ar mai fi de spus (preluate din dezvăluirile oamenilor de știință - le mulțumim!) despre țelină.
Când o vezi în piață (sau în supermarket) nu o ocoli. Ia-o cu tine acasă și folosește-o în alimentația ta. Cu o mică atenționare: spală bine țelina (apio) mai ales dacă provine din agricultura intensivă.
Comments