top of page
Poza scriitoruluiConstantin Țîbîrnă

Alimentația de moft: „doar gustul ăsta”

În prezent alimentația e de moft

Vrem să mâncăm doar ce ne place și chiar nu-i nimic rău în asta. Doar că urmarea nu-i chiar atât de plăcută dacă alimentele sunt încărcate în calorii și intens prelucrate industrial și termic.

Din păcate există o controversă majoră. În cazul preparării termice intense a alimentelor în special a produselor de origine animală, medicina ne îndeamnă să preparăm cât mai bine carnea și derivatele ei, pentru a elimina posibilii contaminanți biologici (bacterii, viruși, paraziți). Tot știința medicală scoate în evidență transformările pe care le suferă alimentul intens preparat termic (carbohidrații la temperaturi mari „nasc” acrilamidă, iar grăsimile la temperaturi peste 120 grade Celsius sunt generatoare de acroleină - ambele substanțe cu efecte puternice proinflamatoare și protumorale).

Pe de altă parte, este binecunoscut și faptul că fără a se alimenta, omul (orice ființă) suferă afectări rapide (săptămâni). Dar fără o hrană de calitate suferă o degradare în timp (ani), boala cronică.


Ce-i de făcut?


Există soluții? Da!

Alimentele care își păstrează calitățile nutritive sunt cel crude și neprocesate industrial. Iar ca să le puteți mânca crude ele trebuie să fie alimente vegetale. Simplu, nu-i așa ?


Poate că ai nevoie de ceva mai concret. Iată aici o listă cu alimente care oferă organismului tău substanțe antoixidante ce pot lupta cu agresorii (radicalii liberi) care au reușit să fie prezenți în celule și în preajma lor. https://www.greenclass.ro/post/alimente-cu-putere-antioxidanta Varietatea - o simfonie a gustului !


2 afișări0 comentarii

Postări recente

Afișează-le pe toate

Comments


bottom of page