top of page
Poza scriitoruluiConstantin Țîbîrnă

ADN-ul nostru: pașii microscopici ai vieții

Actualizată în: acum 4 zile

Uluitor ce se întâmplă cu ADN-ul nostru.

Medicul interior are o bibliotecă imensă din care extrage fulgerător cartea de care are nevoie și o citește pe nerăsuflate în miimi de secundă.

Dacă punem ADN-ul din tot corpul nostru cap la cap, am obține un șir lung de mărgeluțe (genele) care ar da ocol cam de două ori în jurul întregului nostru sistem solar. Acum, partea cu adevărat uluitoare este cea prin care acest biluțele (genele) sunt extrem de divers colorate, fiecare dintre acestea fiind încărcate cu informație specifică și ... unică!

HM! Dar ADN-ul nu este un simplu fir, el se păstrează „împachetat”, să ne gândim ca la un ghem pe care se înfășoară firul de mărgeluțe. Și, de-a dreptul uimitor este că ... - fiecare genă reprezintă o cărticică / manual / schiță pe baza căreia se crează structura chimică


(substanța - enzima, proteina ...) de care celula are nevoie. - ȘI ACUM I-ACUM - miracolul se produce : Cum oare găsește celula gena (schița) în kilometrii de mărgeluțe înșirate pe firul înfășurat - împachetat?


Ce este și mai interesant, urmează: - Celula primește influențe din exterior (adică din imediata sa apropiere) și noi înșine suntem niște influențatori teribili asupra sa, prin stilul nostru de viață, respectiv prin substanțele pe care le aducem la interior cu alte cuvinte ce calitate au pentru corp aceste substanțe. - Influențele despre care vorbeam sunt adevărate „comenzi” pentru celulă. Aceasta se va supune lor căutând să se adapteze pentru a-și susține viața, buna funcționare.

Aici devine mult mai clar că este extrem de important ce mâncăm, că fumăm (activ sau pasiv) sau nu, că tratăm sau nu plantele cultivate, că mâncăm crud sau preparat termic, că ne tratăm afecțiunile sau că utilizăm pentru întreținere corporală substanțe extrase din plante sau derivate din petrol.

Așadar, toată avalanșa de reacții chimice din celulă (mii pe secundă!!!) poate fi deliberat armonioasă sau anarhică.



Că tot veni vorba de substanțe extrase din plante care își păstrează calitatea biologică originală și (vorbim de descoperirea medicului interior), să luăm aminte și asupra mirosului care ne „gâdilă nările” și a „catifelei” care ne mângâie pielea. Ca urmare, ce calitate au uleiurile esențiale pe care le utilizăm. Balsam pentru celule.

Cât de uimitoare ți se pare acum chimia corpului tău? Aici chiar merită să comentezi, își sugerez să îți exprimi admirația pentru ce face corpul tău (ce fac celulele tale) pentru tine.



6 afișări0 comentarii

Postări recente

Afișează-le pe toate

Commentaires


bottom of page