top of page
Poza scriitoruluiConstantin Țîbîrnă

7 cele mai proaste alimente pentru sănătatea creierului

Sau când „șefu de la penthouse” nu mai poate da ordine - sau când creierul tău și-a pierdut înregistrările (boala Alzheimer).

Creirul tău locuiește la ultimul etaj. Trăiește în plin răsfăț și conduce o împărăție cu peste 30 de trilioane de supuși (celulele corpului uman).

Pe măsură ce înaintezi în vârstă, anumite afecțiuni ale creierului pot avea un risc mai mare de apariție:

  • Declin cognitiv

  • Tulburări de memorie

  • Ceață mentală

  • Anxietate și depresie în strânsă corelație cu

  • Risc crescut de diabet de tip 2

  • Creșterea în greutate

  • dar și multe alte probleme cronice de sănătate

Toate aceste boli nu sunt implacabile, pot fi prevenite.

Boala Alzheimer poate fi prevenită. Creierul tău poate sau nu să sufere un declin cognitiv în acord cu stilul de viață din trecut și cel din prezent.

Statisticile arată o creștere alarmantă a numărului de noi cazuri de boală Alzheimer. La nivel mondial peste 40 de milioane de persoane au primit acest diagnostic - boala Alzheimer - pentru care nu avem încă un tratament seminificativ.

Fă tot ce poți ca să ajuți creirul tău să păstreze intacte înregistrările!

Spune stop celor 7 cele mai proaste alimente pentru sănătatea creierului


Cel mai la îndemână este evitarea / eliminarea din dietă a următoarelor 7 alimente - direct implicate în afectarea funcțiilor creierului.

1. ALIMENTELE PROCESATE: majoritatea cerealelor pentru micul dejun (uimitor nu? - te întrebi de ce? - păi sunt procesate termic și cu adaosuri ... multiple), înghețata, chipsurile și sucurile de fructe (evident cele din comerț - îmbuteliate, aromatizate, îndulcite ...)


2. TOATE ALIMENTELE CU ZAHĂR ADAUGAT: prăjituri, bomboane, patiserii și băuturi carbogazoase sau de la automat.

S-a demonstrat că o dietă bogată în zahăr:

  • reduce capacitatea creierului de a forma noi amintiri și de a învăța lucruri noi,

  • crează dependență, susținând poftele exagerate de dulce,

  • generează lentoare mentală și deficit de atenţie,

  • este un factor important de creștere a inflamației din creier.

Prin toate acestea se pregătește scena pentru progresia bolii Alzheimer.

Înlocuiți zahărul cu fructe de sezon!


3. GRĂSIMILE NESĂNĂTOASE: grăsimile trans, uleiurile vegetale bogate în acizi grași omega 6 (uleiul de floarea soarelui, canola, porumb) și orice grăsime prelucrată termic (în special la grătar și în tigaie) favorizează inflamația în organism În plus, consumul de grăsimi trans a fost asociat cu un risc crescut pentru progresia bolii Alzheimer.

Aveți opțiuni cu mult mai sănătoase: uleiurile presate la rece de măsline, de cânepă și de in, și nu uitați de avocado (la salatele de frunze și legume) și de nuca de cocos. Apoi mai sunt delcioasle nuci, semințe de dovleac și floarea soarelui, alune, caju, migdale ... bineînțeles toate crude (neprăjite!).


4. ALCOOLUL: consumul de alcool poate duce la afectarea funcțiilor cognitive ale creierului, fiind strâns legat de creșterea riscului de boală Alzheimer și alte tulburări ale ceierului.


5. CARBOHIDRAȚI RAFINAȚI: făina albă, aluatul de pizza, pâinea albă, pastele, orezul alb și produsele de patiserie. În timp, prea mulți carbohidrați rafinați pot crește riscul de Alzheimer și alte tulburări ale creierului.


6. ÎNDULCITORI Aspartamul (un îndulcitor extrem de utilzat în crearea gustului dulce artificial) a fost pus la zid de multe studii. Aspartamul este compus în principal din fenilalanină, o substanță chimică care, în cantități crescute, poate perturba funcționarea optimă a creierului., crescând riscul de depresie și de accident vascular cerebral și demenţă.

Consumați fructe de sezon - Nu au fost semnalate niciodată cazuri de afectare a creierului în urma consumului de fructe!


7. MEZELURI: parizer, pepperoni, slănină, salam, pastramă, hot dog Majoritatea mezelurilor conțin niveluri ridicate de nitrați și nitriți. Studiile au demonstrat asocierea dintre prezența acestor substanțe și riscul crescut de diabet și boală Alzheimer. Mezelurile conțin pe lângă nitriți și nitrați și grăsimi nesănătoase, zahăr adăugat și mult sodiu. Toate acestea cresc riscul de afectare neurocognitivă.


Ce rămâne de făcut? Evită acești inamici ai creierului tău. Nu va trece mult timp și este posibil să observi că ai memoria îmbunătățită, o gândire mai clară și chiar o stare de spirit net superioară!

Preia controlul asupra sănătății creierului tău acum!

Decide să îți hrănești sănătos „șeful”! Sigur te va recompensa!

Dacă îți plac cuvintele mele poți să le împărtășești cu prietenii tăi. Și ei îți vor mulțumi!

Postări recente

Afișează-le pe toate

Comentarii


bottom of page